Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
28. 11. 2007,
14.23

Osveženo pred

8 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 28. 11. 2007, 14.23

8 let, 2 meseca

Celjani padli na tretje mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Nogometaši Nafte so v 12. krogu Prve Lige Telekom Slovenije premagali Mik CM Celje z 2:0 (1:0).

Dvoboj ranjenih, po zaslugi Interblocka, ki je slavil tako v Lendavi kot v Celju, so zasluženo dobili domačini in obdržali tradicijo, po kateri so v zadnjih šestih medsebojnih tekmah kar štirikrat premagali Celjane in dvakrat igrali neodločeno. Domači trener Nebojša Vučičevič, še vedno brez delovnega dovoljenja, zato je sedel na tribuni, ni mogel računati na Trenevskega, a je bil močnejši za Madžara Seboka in Bolivijca Ortiza, medtem ko gostujoči strateg Pavel Pinni med kandidati ni imel Travnerja zaradi štirih rumenih kartonov. Nafta je s 17 točkami na šestem mestu, Celjani pa so z 21 tretji.

Domači so že po nekaj sekundah imeli veliko priložnost, potem ko je po kotu Ortiza Zemljič z glavo poslal žogo tik mimo desne vratnice. V peti minuti je podal Kocsardi, Čeh pa je z desetih metrov sprožil čez okvir. Pet minut zatem je bil v vlogi podajalca Čeh, Repina pa si je dal predolgo podajo, tako da je bil Mujčinovič hitrejši. Razigrana Nafta si je v 13. minuti priigrala že četrto priložnost, takrat je zgrešil Kocsardi z glavo z vsega petih metrov. Nafta je zasluženo povedla v 17. minuti. Seboka je celjska obramba zrušila v kazenskem prostoru gostov, Repina pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen. Edino polpriložnost so imeli Celjani v 32. minuti; po napaki Gerenčerja pa Puc ni niti streljal proti golu niti podal, tako da prave nevarnosti ni bilo. Zato pa so Celjani v 39. minuti ostali le z desetimi igralci na zelenici, saj je po nepremišljeni reakciji in grobem prekršku nad Repino z igrišča moral Marlon.

Številčno šibkejši gosti so v nadaljevanju zaigrali bolj ambiciozno, a so bili domačini bližje povišanju vodstva. Po zapravljenih priložnostih Ortiza je Nafta zadela v 65. minuti. Po kotu z leve strani je v gneči Beršnjak zadel lastno mrežo in odločil zmagovalca. Le tri minute zatem je Eterovič z glavo močno streljal, prečka pa je rešila goste še višjega poraza. Eterovič je ob tem moral zaradi poškodbe z igrišča.

Dvanajst minut pred koncem je Lunder po podaji Bukovca z glavo streljal čez okvir, domači vratar Kuzma pa je prvo obrambo vknjižil šele v 83. minuti, ko je obranil nevaren strel Biščana s 25 metrov. V zadnji minuti je isti igralec še enkrat nevarno streljal, toda ostalo je pri 2:0.

Ne spreglejte