SiolNET. Sportal Nogomet
0,15

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Celjani odgovarjajo kritikom: Sprememb se veselimo

0,15

termometer

 | Foto: Vid Ponikvar
Foto: Vid Ponikvar

Nogometni klub Celje je danes v odprtem pismu za javnost sporočil, da se veseli sprememb v prihodnosti in jih z nestrpnostjo pričakuje. S tem se je odzval na kritike, ki so v zadnjih tednih zaokrožile v javnosti, potem ko je v klub vstopilo novo vodstvo iz tujine. Kot pravijo v klubu, se sprememb ne bojijo.

"Vstop investitorja v naš klub ni nobena novost, že dolgo pa sproža različne odzive. Obžalujemo, da so nekateri odzivi negativni in da del javnosti ne zmore prepoznati pozitivnih posledic, ki jih sodelovanje z novim partnerjem prinaša," so med drugim zapisali predstavniki kluba.

Sprva iskanje načinov in sedaj postopek, ki bo vodil v skupno sodelovanje, sta dolgotrajna procesa. Navijače in javnost so o novem projektu uradno seznanili, ko je bil na skupščini kluba (14. 9. 2016) sprejet memorandum, ki pravno s strani kluba omogoča skupno pot. Ko bodo vsi postopki končani, načrtujejo tiskovno konferenco in javno razgrnitev skupnega sodelovanja. Ta čas se s strani nekaterih o delovanju NK Celje ustvarja negativna podoba, po mnenju predstavnikov kluba gre za strah pred spremembami.

Kljub majhnemu proračunu so dosegali dobre rezultate

Kaj si lahko Celje obeta v prihodnosti? | Foto: Vid Ponikvar Kaj si lahko Celje obeta v prihodnosti? Foto: Vid Ponikvar Klub je kljub majhnemu proračunu dosegal dobre rezultate (državni podprvaki v sezoni 2014/15, pokalni podprvaki, tudi v sezoni 2015/16). Vedno si želijo več, želijo višje. Glede na gospodarsko situacijo v svetu in glede na smernice v modernem nogometnem svetu so sprejeli priložnost sodelovanja s tujim vlagateljem, s katerim bi v skupnem partnerstvu lahko sanje in želje uresničili. Marsikatera ovira bo premostljiva, za odlične rezultate v tem prostoru pa športna sreča ne bo več tako zelo potrebna sestavina. Sodelovanje z novim investitorjem pomeni začetek nove zgodbe, v kateri bo klub lahko še bolj ambiciozen.

Prvi korak k novi prihodnosti so že naredili. Šolski nogometni center ima z letošnjim tekmovalnim letom veliko višji proračun, delo z mladimi pa je za klub izjemnega pomena, zagotoviti želi še boljše pogoje za delo. Eden izmed ciljev sodelovanja z novim investitorjem je tudi izboljšanja infrastrukture, načrtujejo dodatni dve igrišči z naravno travo.

Pojavlja se veliko dvomov in strahu

Okoli zgodbe, ki si jo v NK Celje želijo, pa se v zadnjem času pojavlja veliko dvomov in strahu. Nekateri posamezniki s svojimi namigovanji in očitki med navijače in navijačice ter javnost po mnenju kluba vnašajo še dodaten nepotreben nemir. Ne glede na to, kaj jih k temu žene, v klubu pravijo, da jih ne zanima preteklost, stremijo k svetli prihodnosti.

Celjanom marsikdo očita tudi odslovitev trenerja Roberta Pevnika. | Foto: Vid Ponikvar Celjanom marsikdo očita tudi odslovitev trenerja Roberta Pevnika. Foto: Vid Ponikvar

Klub si želi, da bi javnost zgodbi verjela in se znebila strahu pred spremembami. Sami se dobro zavedajo, da v ustroju z najbolj popularno športno igro na svetu iz dneva v dan diha tristo mladih nogometašev. Od najmlajših, ki jim je nogomet igra, do najstarejših, ki od nogometa živijo. Zadnja stvar, ki bi v klubu lahko komurkoli padla na pamet, bi bila igranje z usodo vseh predšolskih otrok, osnovnošolcev, srednješolcev, študentov in profesionalnih nogometašev. Ves proces do končnega sodelovanja z investitorjem poteka transparentno in so z njim ves čas seznanjene vse pristojne službe. Navsezadnje klub čaka postopek licenciranja Nogometne zveze Slovenije, kjer mora biti vse pregledno in v skladu s statuti in zakoni.

"Glavna želja kluba je narediti korak naprej. Dva koraka naprej. Kolikor korakov naprej je možno narediti. V športu visoki cilji z dvomom in strahom niso dosegljivi. Dosegljivi so, če vsi vanje verjamejo. Klub jih želi doseči skupaj z navijači in navijačicami, skupaj z domačimi in tujimi partnerji ter skupaj s predstavniki mesta Celje. Končni cilj je projekt, ki bo v ponos Celju in širše," so še zapisali v klubu.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin