Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
30. 7. 2017,
22.23

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

NK Gorica NK Celje Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 30. 7. 2017, 22.23

6 let, 6 mesecev

Poročilo s tekme Celje : Gorica

Celjani do prve zmage v sezoni

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Nogometaši Celja so v 4. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Gorico z 1:0 (0:0).

Zmagoviti gol za Celje je dosegel Lovro Cvek (na tej arhivski fotografiji še v dresu Zavrča). | Foto: Vid Ponikvar Zmagoviti gol za Celje je dosegel Lovro Cvek (na tej arhivski fotografiji še v dresu Zavrča). Foto: Vid Ponikvar Dvoboj ekip, ki sta bili v tej sezoni še brez točke, je pripadel Celjanom. Ti so do odločilnega gola prišli po desetih minutah drugega polčasa, prednost pa so znali obdržati do konca, pa čeprav so se Novogoričani trudili izenačiti in imeli (jalovo) pobudo. Celjani so tako ohranili dober niz proti Gorici, saj so proti njej ostali neporaženi že osmo tekmo zapovrstjo.

Prvi polčas ni posebej navdušil. Ekipi sta precej poredkoma prihajali do obetavnih akcij, posledično tudi nevarnih strelov ni bilo prav veliko. Pri Celjanih je bil še najnevarnejši Jucie Lupeta v tretji minuti, ko je z malce "akrobatskim" poskusom žogo dvignil čez Grego Sorčana, a jo poslal mimo gola.

Gosti pa so nevarneje zagrozili dvakrat. V 11. minuti je Rifet Kapić lepo podal do Leona Mariniča, ki je z desne strani kazenskega prostora žogo le za malo poslal mimo nasprotne vratnice. V 40. minuti pa je do strela iz bližine prišel še Dejan Žigon, toda Matjaž Rozman je ostal nepremagan.

V uvodu drugega polčasa je najprej sprožil Žigon z roba kazenskega prostora, a je bil Rozman na mestu, po še nekaj neuspešnih strelih na obeh straneh pa je v 55. minuti najprej Rudi Požeg Vancaš oddal žogo na desno stran kazenskega prostora do Lupete, ta jo je po tleh poslal v petmetrski prostor, kjer je do nje prišel Lovro Cvek in jo zabil v mrežo za celjsko vodstvo z 1:0.

Novogoričani so se nato sicer trudili, imeli pobudo in tudi kar nekaj strelov proti celjskim vratom, a so bili vsi preslabi, premalo natančni ali pa končali v bloku domačih branilcev.

Celjani bodo v 4. krogu v petek gostovali v Kidričevem, Gorica pa dva dni pozneje v Domžalah.

Celje : Gorica 1:0 (0:0)

Stadion Arena Z'dežele, gledalcev 500, sodniki: Žganec (Ljubljana), Klančnik (Slovenj Gradec) in Kordež (Maribor).

Strelec: 1:0 Cvek (55.).

Celje: Rozman, Travner, Kelhar, Džinić, Brecl, Žinko, Cvek (od 81. Kesić), Pišek, Dangubić (od 90. Šušnjara), Požeg Vancaš, Lupeta (od 88. Šauperl).

Gorica: Sorčan, Celcer, Lipušček, Kavčič, Gregorič, Kolenc (od 62. Filipović), Grudina, Žigon, Kapić, Marinič (od 65. Humar), Osuji (od 84. Nagode).

Rumeni kartoni: Travner, Kelhar.

Rdeči karton: /.

Ne spreglejte