Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 7. 2011,
22.06

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

NK Celje NK Koper

Sobota, 30. 7. 2011, 22.06

7 let, 12 mesecev

Celjani častijo Bezjaka in Firerja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši CM Celja so v 3. krogu 1. SNL premagali Luko Koper z 2:0 in se na lestvici povzpeli na drugo mesto. Zadetka sta dosegla Roman Bezjak in Ivan Firer.

Koprski nogometaši po treh krogih ostajajo še brez zmage, saj so v Celju morali priznati premoč domači ekipi. Ta je dosegla drugo zmago v prvenstvu, zanjo pa sta najbolj zaslužna Roman Bezjak in Ivan Firer.

Živahen začetek tekme v Celju je zaznamoval strel Marka Grižoniča v deseti minuti, ko je z močnim udarcem z 20 metrov zatresel vratnico celjskega gola. V 27. minuti so imeli Koprčani novo lepo priložnost za vodstvo, ko je do strela v kazenskem prostoru prišel Naser Kajtazi, vendar je meril premalo natančno, tako kot tudi pet minut pozneje Bojan Djukić z glavo.

V 33. minuti so imeli prvo resno priložnost tudi Celjani (ti so sicer sprožili v prvem polčasu še nekaj nenatančnih strelov), vendar je Roman Bezjak kar precej z desne strani zatresel le zunanji del mreže koprskih vrat. V 34. minuti so gosti z Obale znova resno zapretili, saj se je izkušeni Milan Osterc odločil za strel z dobrih 20 metrov, prečka pa je preprečila njegovo veselje. Isti igralec je v 42. minuti sam stekel proti mlademu celjskemu vratarju Maticu Kotniku, a je bil slednji v medsebojnem dvoboju uspešnejši, tako da je ostalo pri 0:0.

Tudi v drugem polčasu so prvi zapretili Koprčani, ko je Konstantin Vassiljev s prostega strela z 19 metrov žogo poslal le malo mimo gola domačih. V 61. minuti se je do strela z 18 metrov lepo dokopal Bezjak, a se je izkazal Ermin Hasić, ki pa je klonil le nekaj sekund pozneje, ko je Zoran Pavlovič podal z desne strani, Bezjak pa je z glavo gostitelje popeljal v vodstvo.

Gosti so se v zaključku tekme trudili izenačiti, imeli po zmedi v kazenskem prostoru Celja v 78. minuti tudi priložnost za morebitno izenačenje, vendar je Kotnik po sprva neodločnem posredovanju v drugo le pokril žogo. V 83. minuti so imeli Celjani v protinapadu v nogah Ivana Firerja podvojitev vodstva, a je bil zaključni strel preslab za Hasića. A Firer se je odkupil v sodniškem podaljšku, ko je po napaki koprskega vratarja, ki mu je žoga ušla iz rok, postavil končni izid.

Ne spreglejte