Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
8. 7. 2015,
17.20

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

NK Celje Slask Vroclav Sunny Simon Rožman

Sreda, 8. 7. 2015, 17.20

8 let

Celjani bodo rekorde podirali tudi na Poljskem

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Celjski nogometaši so se na dolgo pot v Vroclav odpravili z avtobusom, v katerem je bilo zaznati veliko optimizma. Čeprav je Rožmanova četa doma proti Slasku klonila z 0:1, še verjame v podvig.

Slask si je prejšnji četrtek v Celju zagotovil prednost, ki bo pripomogla k solidno napolnjenim tribunam na dvoboju v Vroclavu. Po ocenah prirediteljev si bo v četrtek povratno tekmo prvega kroga kvalifikacij za ligo Europa ogledalo okrog 20 tisoč gledalcev, kar bo odlična motivacija za nogometaše slovenskega podprvaka. Večina izmed njih sploh še ni nastopila pred tako številčnim občinstvom, tako da bodo kariere mnogih v četrtek zaznamovane tudi s tovrstnim rekordom. V slovenskem prvenstvu česa podobnega ne morejo dočakati.

Na prvi tekmi v Celju, kjer se je zbralo pet tisoč gledalcev, so uživali, kapetan Danijel Miškić pa ni skrival želje, da bi kdaj v karieri zaigral pred 20 ali 30 tisoč gledalci. V četrtek se mu bo izpolnila želja, podobno velja tudi za njegove soigralce, ki se nočejo kar tako predati, ampak Slasku otežiti napredovanje z vsemi razpoložljivimi sredstvi.

Na voljo bodo vsi najboljši igralci, tudi branilec Tilen Klemenčič, ki je v ponedeljek po slavnostnem prijateljskem srečanju s Köbenhavnom potožil nad bolečinami.

Sunny: Nekajkrat smo že presenetili favorite

Na prvi tekmi si je najlepšo priložnost za gol Celjanov pripravil Sunny Ogbemudia Omoregie, a je nastreljal poljskega vratarja. Tako je izenačenje splavalo po vodi. Bo imel hitri Nigerijec, ki na prvi tekmi ni začel od prve minute, več sreče in zbranosti na štadionu Miejski, kjer so leta 2012 potekale tudi tekme evropskega prvenstva?

''Veselimo se obračuna, ki ga bo s tribun spremljalo tako veliko navijačev. Smo dobro pripravljeni in dobro vemo, kje so glavne prednosti in slabosti Slaska. Želimo si podaljšati evropsko pot. V preteklosti smo nekajkrat že presenetili absolutne favorite, zato verjamem, da lahko to naredimo tudi v četrtek,'' verjame 26-letni Afričan v podvig, ki bi predstavljal veliko presenečenje.

Obenem pozarja, da je Slask sestavljen iz kakovostnih posameznikov, ki lahko vselej odločijo tekmo, tako da bodo morali Celjani ohraniti zbranost in biti potrpežljivi do zadnje minute. ''Na prvi tekmi smo dokazali, da lahko najdemo pot do gola. Verjamem, da se bomo na koncu veselili,'' veselo sporoča iz Poljske celjski napadalec, ki je na prvem srečanju zamenjal nerazpoloženega Valona Ahmedija.

Poljaki več poročajo o novincih kot pa o Celju

Slask verjame, da bo brez večjih težav ubranil prednost. Želi še drugič zapored premagati Celjane in se nato posvetiti novemu tekmecu, švedskemu Göteborgu. Poljaki so zelo ponosni, da bo prav njihov klub izpisan na celjskem seznamu rekordov. Prejšnji četrtek je Areno Petrol obiskalo 4.900 gledalcev, kar je rekordni obisk klubskega srečanja v mestu ob Savinji.

Edini zadetek na srečanju je dosegel 26-letni Slovak Robert Pich. Pred prihodom na Poljsko je vrsto let nosil dres Žiline, nekdanjega kluba Dareta Vršiča, ki je začetne prvoligaške izkušnje v domovini pridobival prav v Celju. ''Moram priznati, da je Celje vse prej kot lahek tekmec,'' je po tesni zmagi v Sloveniji povedal Pich.

Na Poljskem se ne govori toliko o bližajoči se tekmi s Celjani, kot o najnovejših okrepitvah. Iz Češke je prišel Marcelo Gecov, iz Rusije pa se je vrnil Adam Kokoszka, ki je pri moskovskem Torpedu delil slačilnico z Daliborjem Stevanovićem, še enim nekdanjim igralcem Slaska. Domžalčan je ostal v Rusiji in okrepil Mordovio, Adam pa se vrača v Vroclav, s tem pa je Slask nakazal, da želi v tej sezoni storiti še ogromno. Tudi v Evropi, kjer jim proti Celju omogoča napredovanje že neodločen rezultat.

Ne spreglejte