SiolNET. Sportal Nogomet
4,10

termometer

 • Messenger
 • Messenger

Čeferin z novo drzno idejo

4,10

termometer

Aleksander Čeferin
Foto: Reuters

Predsednik Evropske nogometne zveze (Uefa) Aleksander Čeferin ima po navedbah nemške revije Bild novo pogumno idejo. Čeferin je članicam Uefe predstavil idejo o tako imenovanem mini svetovnem prvenstvu, ki bi potekalo vsako drugo neparno leto.

Kot pišejo pri Bildu, so pri velikih nogometnih zvezah zelo kreativni, ko je v igri denar. Mednarodna nogometne zveza (Fifa) je tako za SP 2026 razširila število udeleženk na 48, Uefa pa je razširila evropsko prvenstvo in uvedla evropsko ligo narodov, ki se bo s kvalifikacijami začela jeseni 2018.

Kot je poročal Bild, je Čeferin v Frankfurtu 55 članicam Uefe predstavil nov drzen načrt o mini SP, ki bi lahko zaživelo leta 2021. Po kvalifikacijah, ki bi potekale jeseni 2020 (v šestih terminih septembra, oktobra in novembra), bi se najboljših osem ekip pomerilo na mini SP. To bi potekalo na vsaki dve (neparni) leti. Po mnenju Bilda bi to zagotovilo nove zajetne prihodke televizijskih pravic. O novem tekmovanju bo izvršni odbor Uefe najverjetneje glasoval že decembra.

Predsednik NZS: Finančni vidik pa ni zanemarljiv

"Zelo zanimiv in dober predlog, ki je naletel na pozitivne odzive veliko zvez, vključno z našo. Prinaša podoben koncept kot evropska nacionalna liga s konkurenčnimi tekmami na globalni ravni, tudi finančni vidik pa ni zanemarljiv - tudi z vidika priložnosti za zveze," je zamisel ocenil predsednik Nogometne zveze Slovenije Radenko Mijatović, ki se je predstavitve v Frankfurtu udeležil z generalnim sekretarjem zveze Markom Vavpetičem.

Komentarji

4

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

 • beno1947 / 03.11.2017. ob 17:50 +3 - 2

  Bedasti predlog!

  +3 - 2
 • norimax / 03.11.2017. ob 19:11 +1 0

  Naj raje uvede EP na 2 leti, SP in OI pa pusti na 4 leta......

  +1 0
 • olka / 03.11.2017. ob 19:44 0 0

  Vsako drugo neparno leto ? Če se mini svetovno prvenstvo začne leta 2021 in je vsako drugo leto - je potem možno, da bi bilo kdaj na parno leto ?

  0 0
delitve: 81
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin