Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 10. 2017,
21.33

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Nogometna zveza Slovenije Srečko Katanec UEFA Aleksander Čeferin

Ponedeljek, 23. 10. 2017, 21.33

6 let, 6 mesecev

Predsednik Uefe

Čeferin obljublja boj proti večanju razlik med klubi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Aleksander Čeferin | Foto Reuters

Foto: Reuters

Predsednik Evropske nogometne zveze Uefe Aleksander Čeferin je v intervjuju za Televizijo Slovenija obljubil boj proti večanju razlik med klubi, do katerih prihaja zaradi tujih finančnih vlaganj, še enkrat pa je zatrdil, da takoimenovane superlige ne bo.

"Ni slabo, da tuj kapital pride v Evropo. Vesel sem, da smo pridobili tuj kapital. Problem je, ko zahtevamo dve stvari. Ena je, da investiraš v klub toliko, kot boš zaslužil, da nekdo ne pride z enormno količino denarja, zatem pa se umakne ter zadeva razpade. Druga zadeva je večanje razlik med bogatimi in revnejšimi klubi. Zaradi tega moramo nekaj narediti," meni Aleksander Čeferin, ki je v povezavi s tem navedel zanj nerazumljiv primer kupovanja in posojanja nogometašev. Moti ga, da nekateri evropski klubi kupujejo igralce le zato, da oslabijo tekmeca, nato pa z ogromno igralci nimajo kaj početi in jih posojajo naokrog.

Čeferin je še enkrat zatrdil, da Evropa nogometne superlige najboljših evropskih ekip za zdaj še ne bo dobila. "Superliga se ne bo zgodila, to smo se jasno dogovorili," je bil jasen.

Kaj meni o zdaj že nekdanjem selektorju?

Čeferin se je dotaknil tudi Nogometne zveze Slovenije in zdaj že nekdanjega selektorja Srečka Katanca, ki ga je na slovensko klop pripeljal sam, Katanec pa se je po koncu kvalifikacij poslovil brez uvrstitve na svetovno prvenstvo leta 2018 v Rusijo in v sporu z nekaterimi mediji.

Srečko Katanec je v začetku leta 2013 prevzel slovensko reprezentanco in sklenil dogovor s takratnim predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Srečko Katanec je v začetku leta 2013 prevzel slovensko reprezentanco in sklenil dogovor s takratnim predsednikom NZS Aleksandrom Čeferinom. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

"Katanec je po moji oceni pošten, preveč čustven, prevečkrat se pusti sprovocirati. Hkrati pa je naredil veliko za slovenski nogomet. On nikoli ne bi delal za hrbtom, slabo za druge," je o Katancu dejal Čeferin in dodal, da pa je bil zgrožen nad nekaterimi slovenskimi mediji, ki so obračunavali z nekdanjim selektorjem.

Ne spreglejte