Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
2. 1. 2013,
9.25

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Natisni članek

Iker Casillas Real Madrid

Sreda, 2. 1. 2013, 9.25

8 let, 5 mesecev

Casillas: Morate razumeti, da nisem stroj

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 2
Iker Casillas, kapetan Reala in eden najboljših vratarjev na svetu, je zadnjo tekmo v letu 2012 spremljal s klopi za rezervne igralce. Zdaj se želi s trdim delom vrniti med 11 najboljših.

Kaj mislijo navijači Reala o Mourinhovi potezi, ki si je na zadnji prvenstveni tekmi dovolil nevsakdanjo potezo in na klop posadil prvega vratarja? To so razkrile stoječe ovacije, namenjene Casillasu na prvem treningu ''belih baletnikov'' v letu 2013, s katerimi so dali privrženci devetkratnega evropskega prvaka portugalskemu strategu jasno vedeti, da so na strani Ikerja Casillasa. Slednji je odločitev, ko je bil primoran ''namestnika'' Antonia Adana spremljati na delu med vratnicama, sprejel zelo mirno. Na klopi ni kazal večjega nezadovoljstva, pač pa kot pravi kapetan bodril soigralce. A Real je vseeno ostal brez točk, Jose Mourinho pa naletel na nov val kritik in nemirne novoletne praznike.

Bo Casillas v letu 2013 spet prvi vratar? ''Trdo delam na treningih. Želim napredovati in se vrniti na igrišče. Dobro se počutim, a morate razumeti, da nisem stroj. Vsak se v karieri spopada z vzponi in padci, tudi sam nisem izjema. Verjamem, da bo še vse v najboljšem redu,'' je na torkovem druženju s predstavniki sedme sile razmišljal Casillas. Reprezentančni vratar evropskih in svetovnih prvakov si bo prizadeval, da bi se v prvi enajsterici znašel že konec tedna, ko se bo Real na domačem štadionu Santiago Bernabeu pomeril z Real Sociedadom iz San Sebastiana, nato pa sledi izjemno pomembno srečanje, povratna tekma osmine finala pokalnega tekmovanja.

V Madrid prihaja Celta, ki si je v Vigu priigrala prednost (2:1), zgodnje slovo Reala iz pokala pa bi pomenilo novo zaušnico Mourinhovi četi, ki v prvenstvu po 17 krogih za Barcelono zaostaja že 16 točk, glavni cilj pa ostaja evropski naslov. ''Ne bomo se predali. Verjamem, da se bo naš trud hitro poplačal. In to že na povratni tekmi s Celto,'' je dejal Casillas, ki je zelo zadovoljen z delom s trenerjem vratarjev Silvinom Lourom. ''Od njega sem se naučil veliko,'' ga je pohvalil ljubljenec navijačev madridskega velikana.

Ne spreglejte