Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
30. 5. 2016,
14.34

Osveženo pred

7 let, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Dani Carvajal Real Madrid Atletico Madrid Juanfran Španija Euro 2016

Ponedeljek, 30. 5. 2016, 14.34

7 let, 11 mesecev

Španija brez Carvajala na EP

V soboto osvojil Evropo, v ponedeljek ostal brez Eura

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20
Carvajal | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Španski nogometaš Dani Carvajal bo zaradi poškodbe desne stegenske mišice na finalni tekmi lige prvakov med Realom in Atleticom ostal brez udeležbe na evropskem prvenstvu v Franciji. Bo namesto njega vskočil branilec Arsenala Hector Bellerin?

Štiriindvajsetletni branilec Reala Dani Carvajal bo po oceni klubske zdravniške službe zaradi poškodbe stegenske mišice počival vsaj dva tedna. Igrišče v Milanu je v solzah zapustil na začetku drugega polčasa. V nedeljo se je s soigralci v Madridu veselil evropskega naslova, dan pozneje pa izvedel, da mu bo poškodba odnesla nastop na največjem tekmovanju stare celine.

Ker se evropsko prvenstvo v Franciji začne 10. junija, se je selektor branilcev evropskega naslova Vicente del Bosque odločil, da ne bo tvegal, ampak priložnost ponudil nekomu drugemu. Kot najresnejše kandidate omenjajo branilce Arsenala (Hector Bellerin), Chelseaja (Cesar Azpilicueta) in madridskega Atletica (Juanfran). Selektor bo 23 potnikov na Euro javnosti zaupal v torek. Bellerin je v španski članski reprezentanci debitiral v nedeljo, ko je rdeča furija premagala Bosno in Hercegovino, Oblakov soigralec Juanfran pa je bil osmoljenec sobotnega finala v Milanu, saj je edini zgrešil strel z bele točke in Realu omogočil zmago. 

Španija se bo na letošnjem evropskem prvenstvu v skupini D pomerila s Češko, Turčijo in Hrvaško. Na zadnjem Euru (2012) je v finalu premagala Italijo s 4:0.

Razširjeni seznam španskih kandidatov za nastop na EP 2016 (24):

Vratarji: Iker Casillas (Porto, Por), David De Gea (Manchester United, Ang), Sergio Rico (Sevilla).

Branilci:  Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid), Jordi Alba (Barcelona), Juanfran (Atletico Madrid), Marc Bartra (Barcelona), Mikel San Jose (Athletic Bilbao), Cesar Azpilicueta (Chelsea, Ang).

Zvezni igralci: Andres Iniesta (Barcelona), Sergio Busquets (Barcelona),  Cesc Fabregas (Chelsea, Ang), Isco (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Thiago Alcantara (Bayern München, Nem), Saul Niguez (Atletico Madrid), Pedro Rodriguez (Chelsea, Ang), Bruno Soriano (Villarreal), David Silva (Manchester City, Ang).

Napadalci: Nolito (Celta Vigo), Alvaro Morata (Juventus, Ita), Aritz Aduriz (Athletic Bilbao), Lucas Vazquez (Real Madrid).

Ne spreglejte