Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
19. 12. 2016,
13.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43

Natisni članek

Luis Suarez Luis Enrique špansko prvenstvo Barcelona Lionel Messi Lionel Messi

Ponedeljek, 19. 12. 2016, 13.35

6 let, 6 mesecev

Čarobna predstava Lionela Messija

Je Messi prejel najbolj posrečen kompliment vseh časov?

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,43
Lionel Messi Barcelona | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Je Lionel Messi sploh s tega planeta? O najboljšem strelcu Barcelone se takšno vprašanje zastavlja večkrat. Po veličastnem nastopu na mestnem derbiju, na katerem je Barcelona nadigrala Espanyol s 4:1, so si ga ljubitelji nogometa in vsega spektakularnega, kar prinaša zabava z okroglim usnjem, postavili še enkrat. Odgovoriti jim je pomagal Urugvajec Luis Suarez.

Lionel Messi je za čaroben večer na mestnem derbiju v Barceloni poskrbel na dan, ko je njegov največji tekmec Cristiano Ronaldo blestel na drugem koncu sveta in s tremi zadetki madridski Real popeljal do naslova svetovnega klubskega prvaka. Odlična nogometaša si v zadnjem desetletju kot po tekočem traku izmenjujeta največje individualne nagrade in podajata vroče rekorde.

Spektakularno preigravanje Messija v 67. minuti:

Preigravanja za sladokusce

Luis Suarez se je zahvalil Messiju za nepričakovano "podajo", iz katere je padel drugi gol. | Foto: Guliverimage/Getty Images Luis Suarez se je zahvalil Messiju za nepričakovano "podajo", iz katere je padel drugi gol. Foto: Guliverimage/Getty Images Kultni štadion Camp Nou je bil priča novim vragolijam argentinskega napadalca. Barcelona je nadigrala Espanyol, Messi pa se je med strelce vpisal v zadnji minuti in potrdil visoko zmago s 4:1, s katero je španski prvak skočil na drugo mesto.

Čeprav ni bil prvi strelec večera, ta dosežek je pripadel njegovemu južnoameriškemu sosedu Luisu Suarezu, se je po tekmi razpredalo le o Messiju. O preigravanjih, ki so obnorela svet in poskrbela, da so še istega večera postala epska. Bila so tako dovršena, da se je javnost spet začela spraševati, ali sploh prihaja s tega sveta.

Slalom med branilci Espanyola je izvedel lahkotno in očarljivo. V spominu bo ostal zlasti trenutek pred drugim golom Suareza, ko je spretno nanizal  in osmešil štiri nogometaše Espanyola. Najprej Javija Fuega, nato Diega Reyesa, Gerarda Morena in na koncu še Davida Lopeza. Če bi bolje zadel žogo in zatresel mrežo, bi dodal piko na i prekrasni akciji, ki bi kandidirala za enega najlepših zadetkov vseh časov, tako pa je poskrbel za podajo. Vratar je odbil žogo, ki se je prikotalila do Suareza, temu pa ni bilo težko zadeti.

Boljši v realnosti kot pa v videoigri

V tem koledarskem letu je odigral 51 tekem in dosegel 51 zadetkov. | Foto: Guliverimage/Getty Images V tem koledarskem letu je odigral 51 tekem in dosegel 51 zadetkov. Foto: Guliverimage/Getty Images Dve minuti pozneje je Messi ponovil vajo in ponovno preigral štiri nogometaše Espanyola. To je storil nekoliko manj spektakularno, a še kako učinkovito. Jordiju Albi je omogočil, da se vpiše na seznam strelcev, nato pa v zadnji minuti za zadetek poskrbel še sam in oplemenitil večer, ko se je govorilo le o enem igralcu. 

"Leo igra tako kot nogometaši na Playstationu," mu je dvakratni strelec Suarez namenil kompliment, ki ga je podkrepil s priljubljeno videoigrico, v kateri nogometni zvezdniki ne skoparijo z atraktivnimi vložki.

"Je edini nogometaš na svetu, ki je še boljši v realnosti kot pa v videoigri," so sporočili njegovi oboževalci, družbena omrežja pa so se po tekmi prelevila v tekmovališča, kdo bo Messiju namenil večjo pohvalo. V tej sezoni je na 20 tekmah dosegel 23 zadetkov, v koledarskem letu 2016 ga spremlja izvrstna statistika, saj je na 51 tekmah zadel v polno kar 51-krat!

Trener Barcelone: Edinstveno in redko

Suarez si srčno želi, da bi Messi ostal njegov soigralec tudi v prihodnje. Napadalec iz Rosaria še vedno ni podaljšal pogodbe s katalonskim velikanom. Po nemoralni ponudbi iz Kitajske – po neuradnih podatkih je eden izmed pregrešno bogatih kitajskih klubov za odkup Messija pripravljen ponuditi kar 500 milijonov evrov – se šušlja o možnosti, da bi kapetan argentinske reprezentance v prihodnji sezoni srečo iskal drugod.

To je bil še eden izmed veličastnih večerov v izvedbi trojčka MSN. | Foto: Guliverimage/Getty Images To je bil še eden izmed veličastnih večerov v izvedbi trojčka MSN. Foto: Guliverimage/Getty Images

"V Barceloni je srečen. Upam, da bo ostal z nami, to bi si želeli vsi. Odločitev bo seveda njegova," je dodal Suarez, prepričan, da Messi ne potrebuje priznanja, da bi vedel, kdo je najboljši na svetu.

"Moramo mu biti hvaležni za vse. To je nekaj edinstvenega in redkega. Danes smo videli najbolj spektakularno izdajo Messija. Dogaja se tako pogosto, da je to postalo že rutina," je njegovo predstavo opisal trener Luis Enrique. Ni bil edini strateg na tekmi, ki je Messijeve trike spremljal z odprtimi usti. 

Zaslužil si je predčasne božične počitnice

Trener Espanyola Quique Sanchez Flores je poudaril, da je Messi edini igralec na svetu, ki lahko doseže hat-trick prav na vsaki tekmi, če se mu tako zahoče. Po tekmi je odhitel na igrišče in objel Argentinca. Povedal mu je, da ga njegov sin zelo obožuje in si močno želi njegovega dresa. Messi je tako prejemal čestitke iz obeh taborov.

Kmalu po tekmi je odpotoval v Argentino:

Po dvoboju se je z družino odpravil na božične počitnice v domovino. Zdaj ga čaka zaslužen počitek, enako kot Suareza, Neymarja in Gerarda Piqueja, čeprav bo Barcelona v sredo odigrala še eno tekmo, pokalno s Herculesom. Vodstvo Barcelone je najboljšim posameznikom omogočilo daljši počitek. Prihodnja prvenstvena tekma bo 8. januarja 2017.

Ne spreglejte