Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
20. 8. 2013,
23.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ante Čačić Pavel Vrba Maribor

Torek, 20. 8. 2013, 23.49

8 let

Čačić še vedno verjame, Čeh posvaril Messija

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Vidno poklapan je bil Ante Čačić po prvem porazu na klopi Maribora, a tudi po 1:3 iz Plzna ni obupal in sporoča: Še vedno verjamemo v ligo prvakov!

Po desetih tekmah na klopi slovenskega prvaka je Hrvat prvič pokleknil. Žal zdaj, ko je bilo najbolj pomembno. Z nizom neporaženosti se ni niti približal dosežku, ki ga je spisal lani na klopi zagrebškega Dinama – kar 32 tekem zapored ni izgubil ob začetku mandata pri najboljšem hrvaškem klubu - , a se s tem tokrat še zdaleč ni obremenjeval. Predvsem dejstvo, da je zdaj veliko bolj oddaljen od svetega cilja, kot je bil pred torkovo tekmo, ga muči. A kljub temu 59-letni trener ne obupava in verjame v velik preobrat čez teden dni v Ljudskem vrtu. ''Lahko rečem, da smo še vedno živi. Rezultat ni najboljši, a daleč od tega, da smo obupali. V Ljudskem vrtu bomo naredili vse, da nam uspe,'' je po tekmi razlagal Ante Čačić, ki ga tako kot vse mariborske navijače boli predvsem zadnji gol v mreži njegovega kluba. ''Škoda, res škoda. Lahko bi rekel, da smo vse tri gole prejeli takrat, ko je bilo najmanj potrebno. Že pred tekmo sem govoril, da je najbolj pomemben začetek tekme. Žal se je zgodilo, da smo že v uvodnih minutah morali prvič po žogo v svojo mrežo. Drugi gol smo dobili po situaciji, ko smo napadali. Spet nepotrebno. O tretjem pa je tako ali tako brezpredmetno govoriti. Lahko nam je zelo, zelo žal,'' je še dejal trener, ki ga v Plznu letos prvič v Evropi ni spremljala sreča. Če bi ga, bi se lahko tekma razpletla tudi povsem drugače. Z remijem, če ne celo z zmago gostov. Toda s tem se Čačić tokrat ni ubadal in športno priznal: ''Viktoria je zmagala zasluženo. O tem ni dvoma. Priigrala si je več priložnosti in se zasluženo veselila.''

Napake, ki jih ne bi smelo biti

Tudi o vseh, ki so v Plznu manjkali (vezista Željko Filipović in Dejan Mezga ter predvsem branilec Arghus je bil tisti, ki smo ga tokrat še posebej pogrešali), ni želel preveč razglabljati. ''Privoščili smo si nekaj napak, ki si jih ne bi smeli in so na tako visokem nivoju hitro kaznovane. Ne bi analiziral , kaj je bilo narobe in kaj ne. Lahko rečem le, da sem bolj kot z igro v napadu zadovoljen z igro v obrambi. V napadu je bilo preveč napak, kar se je potem poznalo tudi v obrambi. Moram pa dodati, da sem bil z marsičem tudi zadovoljen, a o podrobnejših analizah ne bom govoril z vami, ampak z igralci za štirimi zidovi,'' je o stvareh, ki so ga tokrat zadovoljile in tistih, ki so ga razjezile, razglabljal hrvaški trener, ki ga v naslednjem tednu čaka kovanje načrta, kako v Ljudskem vrtu nadoknaditi dokaj visok zaostanek, vmes pa se bo moral pozabavati še s prvenstveno tekmo v Kranju proti Triglavu.

Lionel Messi je zagotovo zaskrbljen

Veliko bolje razpoložen pričakovano domači trener, ki še naprej ostaja neporažen v tej evropski sezoni. ''Maribor je bil dober, a smo zasluženo prišli do zmage, ki nam pred povratno tekmo daje veliko možnosti za napredovanje, kar je bil tudi naš cilj. Seveda pa ni še nič odločenega. Še zaleč ne. Čaka nas še peklenskih 90 minut v Mariboru,'' je z nasmehom na ustih dejal Pavel Vrba, za katerim je nekaj peklenskih dni. Najprej v soboto prvenstveni derbi proti praški Sparti, ki se je končal brez zadetkov, in zdaj še pomembna evropska tekma. ''Tudi zato sem nekoliko spremenil postavo, saj je kar nekaj nogometašev, ki so utrujeni,'' je rošade v postavi pojasnil trener, ki v Plznu deluje že peto leto zapored in je najbolj uspešen v zgodovini kluba. Za konec je še malce nasmejal vse prisotne, ko je pohvalil strelca prvega zadetka na torkovi tekmi. Izkušeni Marian Čisovsky, ki šteje že 33 let, je namreč kljub temu, da je branilec, v tej sezoni zabil že štiri evropske gole. ''Upam le, da je tekmo spremljal Lionel Messi. Zdaj je že pošteno v zaostanku za našim nogometašem. Pošteno se bo moral potruditi, da ga bo ujel,'' se je za konec pošalil trener, ki je nizal uspehe že na trenerskem stolčku Žiline.

Ne spreglejte