Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
5. 6. 2013,
11.49

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Ante Čačić NK Maribor NK Maribor

Sreda, 5. 6. 2013, 11.49

7 let, 12 mesecev

Čačić: Ponosen sem, ker sem v Mariboru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Na novinarski konferenci je Zlatko Zahović predstavil novega trenerja. To je postal Hrvat Ante Čačić, ki je Maribor spoznal na tekmah proti zagrebškemu Dinamu. O pogodbi sta obe strani skrivnostni.

Športni direktor Maribora je le dan po odhodu Darka Milaniča predstavil novega trenerja Maribora. To je postal Ante Čačić, ki je še v pretekli sezoni vodil Dinamo Zagreb, s katerim se je prek Maribora prebil v ligo prvakov. "Po slovesu Darka Milaniča smo analizirali trenerja, ki bi bil najboljša možna rešitev za ekipo in klub. Takega stratega, ki bi v procesu uspehe, vse skupaj postavil na še višjo raven. To je drugi trener, ki je sedel na klop Maribora in imel izkušnje v ligi prvakov. Prvi je bil seveda Bojan Prašnikar. Vsi ga bomo podpirali na njegovi poti. Slaba novica je, da je Čačić v Mariboru že zmagoval, upam pa, da je to tudi dobra novica in da bo odšel kot zmagovalec, " je dejal Zlatko Zahovič in na vprašanje o dolžini pogodbe odgovoril: "Sem zagovornik načina, kakršnega je imel Alex Ferguson. Torej čim dlje, tem bolje, " je dejal Zahovič.

Pričakovanja je razkril tudi 59-letni Zagrebčan, ki je v svoji karieri vodil že 14 klubov, dvakrat pa je bil tudi v vlogi pomočnika v mladi izbrani vrsti. Najprej Hrvaške, nato še Libije. Po odhodu iz Dinama Zagreb je prevzel Radnik Sesvete. Ponudbe Maribora ni mogel zavrniti. "Hvala za lepo predstavitev. Uvrstitev v ligo prvakov z Dinamom na tekmah proti Mariboru, to je bil moj najboljši trenutek v karieri. Videl sem svetel Maribor, predvsem pa sem si zapomnil ozračje. Navijači so pokazali, koliko jim pomeni klub. Ponosen sem, ker sem tukaj. Gre za stabilen in eminenten klub. Živim v bližini Maribora. Velikokrat sem že bil v Sloveniji, kamor sem ekipe vodil na priprave. Bomo pa skušali nadgraditi delo Darka Milaniča. Verjamem, da bom imel podporo igralcev in vodstva kluba. Spoznali boste tudi moj način dela," je povedal Čačić.

Prvi trening bodo opravili v sredo, 12. junija. Dan prej pa se bo z igralci in vodstvom kluba dobil na tradicionalni večerji.

Ne spreglejte