Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
31. 1. 2013,
21.18

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Eden Hazard Chelsea

Četrtek, 31. 1. 2013, 21.18

8 let

Brez dodatne kazni za Hazarda

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Belgijski nogometaš Eden Hazard si lahko oddahne. Angleška nogometna zveza (FA) namreč ni izrekla strožjih ukrepov zaradi incidenta s pobiralcem žog na tekmi med Chelseajem in Swanseajem.

Igralec londonske ekipe bo tako zaradi prejetega rdečega kartona moral prisilno počivati le tri tekme.

Pripetljaj je na Otoku v zadnjih dneh zbudil precej pozornosti; sprva je kazalo, da se bo z nogometnih igrišč preselil celo v sodne dvorane, nazadnje pa so se strasti pomirile. "Po sestanku pristojne komisije in preučitvi dogajanja smo sklenili, da je kazen treh tekem prepovedi dovolj stroga za obravnavani dogodek," je sporočila FA, ki je sprva napovedala strožjo kazen.

Vse skupaj se je začelo prejšnji teden na povratni tekmi polfinala angleškega ligaškega pokala. Vezist Chelseaja Hazard je, ko mu ob koncu tekme domači pobiralec žog Charlie Morgan ni hotel takoj vrniti žoge, do nje skušal priti na fizičen način; 17-letnik je pri tem padel po tleh in obležal na žogi, ki jo je skušal Belgijec nato brcniti izpod njega. Nekateri so v tem videli poskus napada na fanta, ker je preveč očitno zavlačeval igro, drugi so menili, da je mladenič pač padel in ni imel namena, da bi oviral tekmo.

Daljši konec je nato vendarle potegnil domnevno obrcani pobiralec žog: ne le, ker je nogometaš dobil rdeči karton, pač pa je Chelsea po izidu 0:0 na tej tekmi in 0:2 skupno izpadel iz tekmovanja.

Nogometaš in pobiralec žog sta se srečala že po tekmi, se pogovorila in izrekla medsebojni opravičili; pozneje pa je Morganov oče, bogat lastnik hotelov iz Swanseaja in večinski delničar kluba, sporočil, da ne bo sodno preganjal igralca. FA je tudi sporočila, da ne bo ukrepala proti klubu zaradi Morganovega početja, tudi če je zares namenoma zavlačeval - takšno početje bi namreč morali kaznovati sodniki že na tekmi. Pri Swanseaju so po tekmi sicer zagotovili, da svojim pobiralcem žog niso dajali navodil o tem, kako naj se obnašajo ob vračanju žog nogometašem.

Ne spreglejte