Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
22. 11. 2015,
19.47

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

NK Celje NK Rudar Velenje Tilen Klemenčič

Nedelja, 22. 11. 2015, 19.47

5 let, 8 mesecev

Branilec je prinesel zlata vredne točke (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Nogometaši Celja so v tekmi 18. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Rudar Velenje z 1:0 (1:0).

Nogometaši Celja so prekinili črno serijo rezultatov na savinjsko-šaleškem derbiju na domačem igrišču. Po osmih tekmah brez zmage (štirje porazi in štirje neodločeni, zadnjič so zmagali leta 2011), so na Areni Petrol končno spravili na kolena Rudar iz Velenja, ki je sicer gladko dobil tudi prvo medsebojno tekmo sezone (4:0). A tokrat varovanci Jerneja Javornika niso pokazali veliko in so povsem zasluženo izgubili. Celjani so s tremi točkami vsaj začasno zadnje mesto na prvenstveni razpredelnici prepustili Krškemu, ki pa ima tekmo manj.

Prvih 45 minut ni navdušilo. Celjani so imeli terensko premoč, toda priložnosti ni bilo veliko. Obe ekipi sta veliko poskušali s streli od daleč, ki pa so bili za vratarja premalo natančni. V 24. minuti so Celjani prek Marka Pajača izvajali prosti strel z leve strani, Hrvat je poslal ostro žogo v sredino, nekaj igralcev jo je zgrešilo, Ramon Soria pa je bil na drugi vratnici prekratek.

Devet minut pozneje pa so gostitelji vendarle povedli. Prosti strel, tokrat z leve strani, je spet izvedel Pajač, najaktivnejši igralec tekme, žoga je po slabi reakciji Elvedina Džinića nekoliko srečno prišla do Tilna Klemenčiča, ki je z natančnim strelom premagal vratarja Mateja Radana.

Gosti so bili prvem delu povsem nenevarni, v edini pravi akciji se v zaključku ni znašel Damjan Trifković, v drugem pa so začeli precej bolj napadalno, že v 52. minuti so imeli lepo priložnost za izenačenje, ko se je v kazenskem prostoru lepo gradil Mate Eterović, podal do Leona Črnčiča, ta je bil sam pred vratarjem Maticem Kotnikom, ki pa se je izkazal.

V 62. minuti je Kotnik snel žogo z glave Trifkovića, vmes pa so bili blizu gola tudi Celjani, Enes Đurković je vse storil, kot je treba, lepo streljal z roba kazenskega prostora, toda zadel le vratnico. Gostitelji bi vodstvo lahko povišali v 75. minuti, ko je Pajač lepo prodrl po desni strani, podal žogo v sredino, Osman Ali Abd Al-Rahman pa je streljal mimo gola. Gol bi lahko dosegel tudi Spremo, ki je z leve strani kazenskega prostora preslabo streljal, domači pa so ob pritisku Velenjčanov izvedli še nekaj nevarnih protinapadov, a brez pravega zaključka.

V naslednjem krogu bo Celje gostovalo v Krškem, Rudar pa bo gostil Krko.

Ne spreglejte