Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
22. 11. 2017,
15.00

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

2

Natisni članek

Jasmin Mešanović NK Maribor NK Maribor UEFA liga prvakov NK Celje Prva liga Telekom Slovenije Spartak Moskva

Sreda, 22. 11. 2017, 15.00

1 leto

Junak NK Maribor Jasmin Mešanović

Bosancu, ki je utišal Moskvo, je bilo žal

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,20

2

Jasmin Mešanović | Foto Reuters

Foto: Reuters

Slovenski prvak Maribor je v torek v ligi prvakov presenetil moskovski Spartak, v Rusiji osvojil točko (1:1), a so bili občutki po dvoboju vseeno mešani. Veliko je bilo sladkih, nekaj pa tudi manj prijetnih. "Lahko nam je žal, da se ne vračamo domov s polnim izkupičkom," je dejal strelec izenačujočega gola Jasmin Mešanović, razočaran, ker je Maribor zapravil vse možnosti za tretje mesto.

V tej sezoni sta se v skupinskem delu lige prvakov med strelce vpisala le dva nogometaša Maribora. V prvem krogu je v polno zadel Damjan Bohar, v petem pa Jasmin Mešanović. Oba sta prekrižala načrte moskovskemu Spartaku. Najprej v Ljudskem vrtu, kjer je ruski prvak vodil do 85. minute, nato še v ruski prestolnici, kjer so se Spartaku nasmihale tri točke globoko v sodnikov podaljšek.

Kapetan Tavares mu je olajšal delo

"Fenomenalen občutek," je poudaril strelec Mešanović. | Foto: Reuters "Fenomenalen občutek," je poudaril strelec Mešanović. Foto: Reuters Na koncu so rdeče-beli, ki imajo neprimerno večji in razkošnejši klubski proračun od Maribora, ostali brez zmag. Dvakrat so remizirali, hkrati pa si otežili pot do napredovanje med 16 najboljših.

"To je fenomenalen občutek. Nekako se mi je zdelo, da bo žoga prišla na drugo vratnico. Ostal sem sam, Tavares in Vršič sta lepo odigrala dvojno podajo, izvrstna kapetanova asistenca pa mi je zelo olajšala delo," je 25-letni napadalec iz Tuzle, ki je poleti na Štajersko prispel brez odškodnine, saj mu je potekla pogodba s prvakom BiH Zrinjskim, strnil občutke po strelskem prvencu v skupinskem delu lige prvakov.

Jasmin Mešanović je prvi strelec NK Maribor na gostovanjih v skupinskem delu lige prvakov, ki ni Slovenec.

Ena najboljših tekem Maribora

Mariborčani so osvojili drugo točko v tej sezoni. | Foto: Reuters Mariborčani so osvojili drugo točko v tej sezoni. Foto: Reuters Če je Spartak po zadnjem remiju objokoval zapravljeno priložnost, da na lestvici prehiti Sevillo, pa se je nekaj grenkih misli prikradlo tudi v slačilnico Maribora. Tekmo pred koncem so ostali brez možnosti za preboj na tretje mesto, tako da se bo njihova evropska sezona, ki so jo začeli že julija, končala 6. decembra proti Sevilli.

"To je bila ena naših najboljših tekem. Odigrali smo zrelo, potrdili svojo kakovost. Nekako nam je lahko tudi žal, da se ne vračamo domov s polnim izkupičkom, saj smo res bili boljši od ekipe Spartaka. Vesel sem zaradi zadetka, najsrečnejši pa bi bil, če bi zmagali in v zadnjem krogu odločali o napredovanju," je priznal Mešanović. Ko je zatresel mrežo, je utišal več kot 40 tisoč navijačev Spartaka (dvoboj je spremljalo 42.920 gledalcev), zdaj želi evropsko sezono končati z domačim uspehom.

Število zadetkov NK Maribor v ligi prvakov:

1999/2000: 2 (Šimundža, Balajić)
2014/15: 4 (Zahović, Bohar, Ibraimi, avtogol)
2016/17: 2 (Bohar, Mešanović)*

*Maribor bo odigral še tekmo zadnjega kroga proti Sevilli v Ljudskem vrtu.

Proti Sevilli je vse mogoče

Nekdanji napadalec Zrinjskega je že osredotočen na štajerski obračun v Celju. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Nekdanji napadalec Zrinjskega je že osredotočen na štajerski obračun v Celju. Foto: Žiga Zupan/Sportida Čeprav je že izpadel iz boja za skok na tretje mesto, se bo skušal od skupinskega dela lige prvakov posloviti z zmago nad Sevillo. Ta bi bila  prva v klubski zgodovini, v kateri bi Mariborčani zmagali na domačih tleh v ligi prvakov.

"Poskusili bomo tudi proti Sevilli doseči dober rezultat. Ne moremo si več zagotoviti evropske pomladi, ampak imamo dovolj velik motiv. Boj za klubski grb nas vleče naprej, ob še enem spektaklu v našem Ljudskem vrtu in ob takšni predstavi kot v Moskvi je znova vse mogoče. Z vrnitvijo iz Moskve so dogajanja v ligi prvakov znova umaknjena v ozadje," je poudaril, kako se je že usmeril k domačemu tekmovanju. Domačemu prvenstvu in pokalnemu tekmovanju, ki bo prihodnjo sredo v Ljudskem vrtu postreglo z novo poslastico, povratno četrtfinalno tekmo. Pred tem čaka vijolice še štajerski derbi.

"Hitro bo sobota in gostovanje v Celju. Zmagali smo že petkrat zapored in želimo nadaljevati prvenstveno serijo, ki nas zasluženo uvršča na vrh lestvice," je razkril željo napadalec Maribora, ki se lahko od torka hvali s prisotnostjo na seznamu strelcev lige prvakov.

Ne spreglejte