Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 4. 2015,
13.38

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

nemški pokal nogomet Borussia Dortmund Bayern München Kevin Kampl Wolfsburg

Torek, 7. 4. 2015, 13.38

8 let

Borussio, ki je šokirala Bayern, čaka Wolfsburg

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Nogometaši Borussie Dortmund so se uvrstili v finale nemškega pokala. Po loteriji kazenskih strelov so presenetili Bayern, Kevin Kampl pa je prejel rdeči karton. V finalu tudi Wolfsburg.

Slovenski nogometni reprezentant Kevin Kampl je tekmo proti Bayernu začel na klopi. Po prvem polčasu kot "gledalec" ni mogel biti zadovoljen z razpletom, saj so Bavarci vodili z 1:0. Edini zadetek v prvem delu je dosegel Robert Lewandowski, ki je pred prihodom v München blestel prav v dresu Borussie. Najprej je v neposrednem dvoboju z avstralskim vratarjem Mitchellom Langerakom zatresel okvir vrat, nato pa skoraj iz mrtvega kota med dvema igralcema Borussie poslal žogo v mrežo. Poljak se je tako med strelce vpisal tudi na tretji zaporedni tekmi proti nekdanjemu klubu.

Kampl in soigralci so pred tekmo poudarjali, da bodo naredili vse, da se bo karizmatični strateg Jürgen Klopp od Dortmunda poslovil z lovoriko. Na začetku drugega dela so imeli nekaj sreče, da sodnik ni Bayernu dosodil najstrožje kazni. V 75. minuti je rumeno-črnim upanje za preboj v finale vrnil Afričan Pierre-Emerick Aubameyang, ki je izenačil na 1:1.

Le nekaj minut pred tem se je po mesecu dni na igrišče vrnil Arjen Robben, eden največjih zvezdnikov pri Bayernu. Njegova vrnitev je navdušila domače občinstvo, ki pa mu po 15 minutah ni bilo več do smeha, saj je Nizozemec odšepal z igrišča in obnovil poškodbo.

Katastrofalni Bayern z bele točke, Kampl prejel rdeči karton

V 83. minuti je priložnost za nastop končno dočakal Kampl. Igro je zapustil Poljak Jakub Blaszczykowski, vstopil pa je svetlolasi zvezni igralec iz Solingena. Slovenski reprezentant je v zadnji minuti rednega dela prejel rumeni karton, nato pa sta se začela podaljška. Kampl je na igrišču vztrajal le do 108. minute, saj je nato po naivnem prekršku nad Bastianom Schweinsteigerjem prejel drugi rumeni karton in moral predčasno pod prho. Njegovi soigralci so vzdržali pritisk Bayerna do konca, tako da je o finalistu odločala loterija kazenskih strelov.

Po nenavadnem scenariju, ki je razžalostil domače privržence, je loterija pripadla Borussii. Nogometaši Bayerna so strel z bele točke izvajali štirikrat, a niso niti enkrat premagali razigranega Langeraka, ki je tako ohranil izjemen rekord neporaženosti proti bavarskemu velikanu. Kapetanu Bayerna Philippu Lahmu in Špancu Xabiju Alonsu je spodrsnilo skoraj na istem mestu, nato pa sta grdo zgrešila cilj, strel Maria Götzeja je ustavil Avstralec, v četrto pa je odgovornost prevzel vratar Manuel Neuer in zatresel le prečko. Ker je bil takrat skupni rezultat že 3:1 za Borussio, saj sta kazenski strel v zadetek pretopila Ilkay Gündogan in Sebastian Kehl, se je lahko slavje v vrstah Borussie začelo. V drugem polfinalu je Wolfsburg brez težav upravičil vlogo favorita in kar s 4:0 odpravil tretjeligaša Arminio iz Bielefelda.

Finale bo 30. maja gostil Olimpijski štadion v Berlinu.

Ne spreglejte