Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
13. 2. 2013,
23.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Borussia Dortmund Robert Lewandowski Darijo Srna Mats Hummels Douglas Costa

Sreda, 13. 2. 2013, 23.58

7 let, 12 mesecev

Borussia tik pred zdajci do prednosti

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Borussia Dortmund je na prvi tekmi osmine finala lige prvakov v Donjecku prišla do ugodnega izida. Proti Šahtarju je remizirala z 2:2, a dvoboj še zdaleč ni odločen.

Šahtar je bil eno izmed prijetnejših presenečenj skupinskega dela tekmovanja, Borussia Dortmund, ki je bila v skupini smrti skupaj z Manchester Cityjem, Realom Madridom in Ajaxom, prav tako. Ukrajinci so imeli pred tekmo dve težavi. Prva je bila ta, da so ostali brez največjega zvezdnika Williana. Brazilec je januarja za kar 35 milijonov evrov prestopil v Anži Mahačkalo. Druga pa dejstvo, da je v Ukrajini trenutno zimski premor, zato nogometaši Mircea Lucescuja prave tekmovalne tekme niso odigrali že več kot dva meseca, medtem ko nemški prvaki že nekaj časa igrajo tekme nemškega prvenstva. Čeprav so minuli konec tedna pred domačimi navijači doživeli boleč poraz proti HSV z 1:4, se v sredo v Donjecku to ni preveč poznalo. Nemški prvaki so bili od prve minute naprej nevarnejši, najbližje zadetku pa bili v 17. minuti, ko je branilec Mats Hummels po strelu z glavo zatresel prečko. Prva priložnost za domače je prišla v 28. minuti, zapravil jo je Brazilec Fernandinho, ki je meril čez gol. Le tri minute za tem je na modernem štadionu v Donjecku završalo. Darijo Srna, kapetan in duša ukrajinskega prvaka, je zabil evrogol s prostega strela, ki ga je izvajal nekje 25 metrov od nemških vrat. Potem so na igrišču spet zagospodarili gostje in premoč unovčili v 41. minuti, ko je izid poravnal kdo drug kot Robert Lewandoski. Tik pred odhodom na odmor bi se lahko proslavil novinec v vrstah Šahtarja, Brazilec Taison, a ni izkoristil priložnosti.

Drugi del igre so bolje začeli Ukrajinci, ki so bili nevarni predvsem po desnem boku po zaslugi Srne. Premoči niso unovčili. Po uvodnih naletih Šahtarja pa so spet zagospodarili Nemci, a tudi tokrat brez gola. Potem so gledalci v 68. minuti spet vstali na noge, Šahtar je namreč še drugič zadel. Junak je bil rezervist Douglas Costa. Brazilec je po strelu iz voleja lepo matiral nemškega vratarja. Petnajst minut pred koncem je bil spet nevaren Lewandowski, a strel poljskega golgeterja ni bil dovolj natančen. Ko je že kazalo, da se bo tekma končala z zmago domačih, pa je izid na 2:2 poravnal Hummels. Končni izid, ki pred povratno tekmo prednost daje nemškemu prvaku, je postavil po kotu. Na Signal Iduna Parku v Dortmundu bo zagotovo še zanimivo.

Ne spreglejte