Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 2. 2015,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Liga Europa Fiorentina Josip Iličić Sevilla Napoli

Petek, 27. 2. 2015, 13.45

8 let

Boleč udarec za Iličićevo Fiorentino

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Branilka naslova Sevilla je v prvi polfinalni tekmi lige Europa nadigrala Fiorentino s 3:0, Josip Iličić je odigral deset minut. Dnipro je znova presenetil in ostal neporažen v Neaplju.

Branilka naslova Sevilla je v prvem polfinalnem dejanju lige Europa zlahka izkoristila prednost domačega igrišča in visoko s 3:0 odpravila Fiorentino, ki je tako v prestolnici Andaluzije doživela hud udarec. Slovenski reprezentant Josip Iličić je priložnost za nastop dočakal v 80. minuti, ko je njegov klub že izgubljal z 0:3, a do konca srečanja ni dočakal zadetka svoje ekipe.

Španski prvoligaški klub je tekmo začel odlično in v 17. minuti prešel v vodstvo. Španec Aleix Vidal je mrežo gostov iz Toskane zatresel tudi v drugem polčasu, ko pa je v 75. minuti v polno zadel še Francoz Kevin Gameiro, si je Sevilla zagotovila imenitno popotnico za povratno srečanje v Firencah, ki bo na sporedu prihodnji četrtek.

V mesto pod Vezuvom je edini polfinalist, ki prihaja iz "vzhodnih" evropskih krajev, poskrbel za novo presenečenje. Dnipro Dniproopetrovsk je zaradi vojnih razmer v Ukrajini moral vse domače evropske tekme odigrati v Kijevu, a se je vseeno prebil med štiri najboljše klube v evropski ligi. V Neaplju je ostal neporažen, domov pa se vrača s pomembnim zadetkom, ki ga je dosegel v gosteh.

Napoli je v začetku drugega polčasa v vodstvo popeljal Španec David Lopez, a je devet minut pred koncem za hladno prho domačih ljubiteljev poskrbel rezervist Jevgen Seleznjov, ki je le nekaj trenutkov pred tem vstopil v igro namesto Hrvata Nikole Kalinića.

Finale lige Europa bo 27. maja na Nacionalnem štadionu v Varšavi, zmagovalec pa bo lahko v sezoni 2015/16 zaigral v ligi prvakov. Po prvih tekmah sta v prednosti Sevilla in Dnipro.

Ne spreglejte