Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Engelbert Osojnik

Petek,
29. 4. 2011,
13.22

Osveženo pred

3 leta, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Gerard Houllier Aston Villa

Natisni članek

Petek, 29. 4. 2011, 13.22

3 leta, 7 mesecev

Bo Houllier tvegal življenje?

Engelbert Osojnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Eden glavnih angleških kardiologov je trenerja Aston Ville Gerarda Houlierja opozoril, da bo tvegal življenje, če se vrne na svoje delovno mesto.

Francoza so v četrtek zvečer odpustili iz bolnišnice v Birmighamu, kamor so ga prepeljali pred devetimi dnevi, ko je začutil bolečine v prsih. 63-letni strateg bo svojo rehabilitacijo nadaljeval v Franciji in se v Aston Villo skoraj gotovo ne bo vrnil pred koncem letošnje sezone. Houllier ima že podobno izkušnjo. Leta 2001 je kot trener Liverpoola doživel srčni napad in prestal operacijo srca. Iz igrišč je bil odsoten pet mesecev.

''Moja iskrena ocena, ne da bi poznal Gerarda Houllierja ali ga videl, je ta, da ga je smrt enkrat že oplazila. Sedaj je prejel resno opozorila. Da bi znova šel skozi vse obremenitve in strese, ki jih prinaša delo trenerja … Mislim, da bi moral zaključiti kariero,'' je izjavil kardiolog Dr. Duncan Dymond.

A očitno je pomočnik Houllierja Gary McAllister bolj pameten kot zdravnik: ''Spoštujemo skrb zdravnika, a on ne pozna primera. Gerardu so svetovali, da mora počivati in da si bo opomogel. Vem, da ga nisem odpisal.''

Gerard pa že kuje načrte za prihodnjo sezono in je odločen, da se bo vrnil k Aston Villi.

Ne spreglejte