Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
28. 11. 2016,
15.00

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

italijansko prvenstvo Josip Iličić Samir Handanović Stefano Pioli Paulo Sousa Fiorentina Inter nogomet

Ponedeljek, 28. 11. 2016, 15.00

6 let, 6 mesecev

Pred tekmo med Interjem in Fiorentino

Bo Handanović prekinil Iličićev urok?

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Stefano Pioli Inter | Foto Reuters

Foto: Reuters

Danes ob 21. uri bomo v italijanskem prvenstvu priča slovenskemu obračunu med Samirjem Handanovićem in Josipom Iličićem. Čeprav ekipi nista na samem vrhu, bo tekma pomembna, saj si oba želita na mesta, ki vodijo v Evropo. V primeru poraza bosta oba od tega cilja močno oddaljena.

Tako Inter kot Fiorentina na vroč obračun prihajata s slabo popotnico, saj sta v ligi Europa oba izgubila z 2:3. Milančani so po vodstvu z 2:0 zapravili veliko prednost, vijolice pa so po zaostanku z 0:2 celo izenačile, a je PAOK ob koncu še enkrat zadel in tri točke odnesel v Grčijo.

Pioli: Želimo navdušiti gledalce

Trener Interja Stefano Pioli, ki je po Robertu Manciniju in Franku de Boerju že tretji trener črno-modrih v tej sezoni, je odločen, da je čas, da Inter pokaže pravi obraz. "Od igralcev bom zahteval, da se po izpadu iz Evrope hitro poberemo in svojim navijačem pokažemo, kaj zmoremo. V Izraelu smo odigrali izjemen prvi polčas, žal pa smo enako, v negativnem smislu, blesteli v drugem in na koncu tudi izgubili. Na drugi strani je tudi Fiorentina izgubila tekmo, kar pomeni, da si bo tudi sama želela zmage. Naredili bomo vse, da razveselimo navijače," je pred tekmo razmišlja Pioli. Kljub rdečemu kartonu sredi tedna bo lahko računal tudi na slovenskega vratarja Samirja Handanovića. Ta je v slogu karateistov pokosil izraelskega nogometaša.

Kako razpoložena sta Slovenca?

Iličić, ki v četrtek ni veliko igral, saj ga je trener varčeval za ponedeljkov derbi, je v tej sezoni v odlični formi. Na trinajstih tekmah je dosegel tri zadetke in prispeval pet podaj, večkrat pa je zadel tudi vratnico. S tem bo ena glavnih nevarnosti za Handanovića, ki je v tej sezoni le trikrat ohranil svojo mrežo nedotaknjeno. Na 18 tekmah je skupaj prejel 24 zadetkov, 16 v serii A in osem v ligi Europa.

Kdo bo koga? | Foto: Reuters Kdo bo koga? Foto: Reuters

Opozarja na zamisli novega trenerja

Da se Inter dviguje, se strinja tudi trener Fiorentine Paulo Sousa. "Inter počasi že osvaja ideje novega trenerja, ki že ponuja nekaj več. Treba bo biti v najboljši mogoči formi, če želimo v Milanu doseči ugoden rezultat. Nova značilnost Interja je pritisk na zadnjo linijo nasprotnika. To jim je omogočilo, da so gospodarili na tekmi proti Milanu pretekli konec tedna. Naša naloga je, da jim tega ne dopustimo," opozarja trener vijolic, ki imajo na lestvici trenutno dve točki več kot Inter.

Inter v zadnjih dveh sezonah pogosto nastopa proti Iličićevi Fiorentini, ki je zmagala na prav vseh štirih dvobojih. | Foto: Reuters Inter v zadnjih dveh sezonah pogosto nastopa proti Iličićevi Fiorentini, ki je zmagala na prav vseh štirih dvobojih. Foto: Reuters

Doma je niso premagali že več kot tri leta

Čeprav je Inter na medsebojnih tekmah veliko uspešnejši kot Fiorentina - na 156 tekmah je zmagal kar 63-krat, Firenčani pa le 43-krat -, so črno-modri na San Siru Fiorentino nazadnje premagali septembra 2013, ko je bilo 2:1. Na zadnjih štirih medsebojnih tekmah so zmagali Firenčani. Interju so na teh tekmah zabili deset zadetkov, prejeli pa le dva.

Kdo bo zmagovalec dvoboja v Milanu?

  • Inter
    50,00 %
    14 glasov
  • Fiorentina
    50,00 %
    14 glasov
Oddanih 28 glasov
Ne spreglejte