Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
24. 4. 2017,
13.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

5

Natisni članek

Dinamo Zagreb Hajduk Split Rijeka Miroslav Ćiro Blažević Matjaž Kek

Ponedeljek, 24. 4. 2017, 13.30

6 let, 7 mesecev

Ćiro Blažević o razpletu v hrvaškem prvenstvu

Trener vseh trenerjev opozarja, da bo Keku spodletelo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

5

Čiro Blažević | Foto Matej Leskovšek

Foto: Matej Leskovšek

Nekdanji slovenski selektor Matjaž Kek se na klopi Rijeke spogleduje z naslovom hrvaškega prvaka. Sedem krogov pred koncem znaša prednost pred zagrebškim Dinamom pet točk, a je legendarni trener Miroslav Blažević - Ćiro prepričan, da bo to premalo za zgodovinski podvig, o katerem sanjajo rodovi navijačev Rijeke.

Čeprav je Miroslav Blažević star 82 let in že dalj časa ni vodil kluba, še vedno spremlja nogomet z velikim zanimanjem. Zlasti dogajanje v hrvaškem prvenstvu, kjer se za najvišja mesta potegujejo klubi, ki jih je v bogati preteklosti že vodil (Rijeka, Dinamo, Osijek in Hajduk). Njegovi javni nastopi slovijo po tem, da pogosto brez dlake na jeziku pove tisto, kar bi večina preostalih trenerjev javnosti predstavila na bolj posreden, diplomatski način.

Rijeka nima tistega, kar krasi prvake

Matjaž Kek z Rijeko v tej sezoni sploh še ni izgubil. | Foto: Grega Valančič/Sportida Matjaž Kek z Rijeko v tej sezoni sploh še ni izgubil. Foto: Grega Valančič/Sportida Najboljši hrvaški klubi bodo do konca prvenstva odigrali še sedem tekem. Prednost Rijeke, ki se ji nasmiha priložnost, da prvič v klubski zgodovini osvoji naslov državnega prvaka, znaša pet točk. Ker pa bodo Rečani v zadnjem krogu gostovali pri zagrebškem Dinamu, hrvaška javnost pričakuje krčevit boj za prvo mesto.

Ćiro spada med tiste, ki so prepričani, da bo Matjažu Keku spodletelo. "Rečani so imeli v soboto v rokah zaključno žogo za naslov. In kaj so naredili? Ustrašili so se Istre in ostali brez dveh točk (Rijeka je remizirala z 1:1, op. p.). Zdaj sem prepričan, da bo Dinamo prvak, boste videli," je napovedal v pogovoru za hrvaški časnik 24sata in svoje misli podkrepil z razlago, da Kekovim izbrancem primanjkuje šampionske miselnosti.

Rijeka je v soboto na gostovanju v Pulju zapravila priložnost, da bi prednost pred Dinamom povišala na sedem točk. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rijeka je v soboto na gostovanju v Pulju zapravila priložnost, da bi prednost pred Dinamom povišala na sedem točk. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Rijeka je padla na izpitu, ki bi ga morala opraviti z odliko. Nima tistega, kar krasi šampione. To sem opazil v Pulju, to jih bo tudi stalo naslov prvaka," je prepričan izkušeni nogometni strokovnjak, ki je najodmevnejši uspeh v karieri dosegel leta 1998. Takrat je slovenske sosede v kockastih dresih na svetovnem prvenstvu v Franciji popeljal do senzacionalnega tretjega mesta.

Kdo bo letos hrvaški prvak?

  • Rijeka
    91,94 %
    616 glasov
  • Dinamo Zagreb
    8,06 %
    54 glasov
Oddanih 670 glasov

Stavil bi na Dinamo

V svojem značilnem provokativnem slogu je v pogovoru za hrvaški športni časnik Sportske novosti celo poudaril, da je pripravljen z ljubitelji nogometa staviti, kdo bo hrvaški prvak.

Zagrebški Dinamo bo v zadnjem krogu prvenstva gostil Rijeko. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zagrebški Dinamo bo v zadnjem krogu prvenstva gostil Rijeko. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Če bi želel kdo z menoj staviti, mu dajte mojo telefonsko številko. Stavim vse, kar hočete, da bo Dinamo prvak. Ne glede na vse, kar se je zgodilo (poraz Dinama na večnem hrvaškem derbiju proti Hajduku, 0:2, op. p.). Videli ste, da Rijeka ni izkoristila zaključne žogice za naslov v Pulju. Dinamo se mora le hitro popraviti, pa bo prehitel Rijeko," je poudaril, da bodo modri do konca prvenstva nadoknadili pet točk zaostanka.

Razpored do konca prvenstva:

Rijeka:
Osijek (doma – 25. april)
Inter (doma – 29. april)
Lokomotiva Zagreb (v gosteh – 6. maj)
Hajduk (doma – 13. maj)
Slaven Belupo (v gosteh – 17. maj)
Cibalia Vinkovci (doma – 20. maj)
Dinamo Zagreb (v gosteh – 27. maj)

Dinamo:
Slaven Belupo (v gosteh – 25. april)
Cibalia Vinkovci (doma – 29. april)
Inter Zaprešić (v gosteh – 4. maj)
Split (v gosteh – 12. maj)
Istra 1961 (doma – 17. maj)
Osijek (v gosteh – 20. maj)
Rijeka (doma - 27. maj)

Trenutni vrstni red:
1. Rijeka 73 točk, 2. Dinamo 68, 3. Osijek 56, 4. Hajduk 53 …

Se bo Roman Bezjak ob koncu sezone veselil zgodovinskega uspeha? | Foto: Grega Valančič/Sportida Se bo Roman Bezjak ob koncu sezone veselil zgodovinskega uspeha? Foto: Grega Valančič/Sportida Rijeka, za katero igrata tudi slovenska reprezentanta Roman Bezjak in Matic Črnic, bo do konca sezone v prvenstvu štiri tekme odigrala doma, tri pa v gosteh.

Najtežje delo pričakuje 13. maja na Rujevici proti Hajduku, ki je v soboto šokiral Dinamo sredi Zagreba, in v zadnjem krogu, ko bo gostovala pri 11-kratnem zaporednem prvaku v Maksimirju.

Modri iz Zagreba, za katere občasno nastopa slovenski branilec Petar Stojanović, bodo v nasprotju z Rijeko do konca štirikrat gostovali, tudi pri nevarnem Osijeku, ki jih je v tej sezoni že premagal. V zadnjem krogu pričakujejo, da bo neposredni dvoboj najboljših hrvaških klubov odločal o prvaku.

Ne spreglejte