Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
23. 10. 2013,
6.41

Osveženo pred

5 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Valter Birsa Kaka AC Milan Gianluca Vialli Robinho Barcelona

Sreda, 23. 10. 2013, 6.41

5 let, 5 mesecev

Birso pohvalil Kaka in še kdo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Valter Birsa v ligi prvakov še ni odigral tako prestižne tekme. Pomerila sta se evropska velikana, Primorec pa si je za požrtvovalnost in marljivo izpolnjevanje obrambnih nalog prislužil čestitke.

Slovenski ljubitelji so budno spremljali nastop Valterja Birse, ki je na dvoboju Milana in Barcelone odigral 80 minut, pod največjim italijanskim drobnogledom pa je bil v torek Kaka. Brazilec je prvič po vrnitvi iz Madrida zaigral na tako pomembni tekmi lige prvakov, se v rdeče-črnem dresu pomeril s starim znancem, ki ga odlično pozna iz španskega prvenstva, in bil po remiju zadovoljen. "Na takšni tekmi smo se za dosego cilja morali žrtvovati v taktičnem smislu. Birsa se je zelo izkazal. Hvala gledalcem, ki so me tako toplo pozdravili na San Siru, to mi daje dodatno motivacijo za prihodnje tekme. Kako naprej? Allegri ve, kje najraje igram. Se pa zavedam, da se je na določenih tekmah treba prilagoditi tekmecu," je spregovoril o sistemu 4-3-3, ko so se najbližje golu Kataloncev znašli Birsa, strelec edinega zadetka za Milan Robinho ter Kaka, ki je rojaku v 9. minuti prispeval podajo.

Gallianiju je bila všeč ideja s trojcem v napadu

"K sistemu 4-3-3 smo se vrnili zaradi igralnega sloga, ki ga neguje Barcelona. Ko bomo igrali z manj nevarnim tekmecem, bo naša igra bolj napadalna," je omenil Mauro Tassotti, desna Allegrijeva roka na Milanovi klopi.

"Ideja s trojcem v napadu mi je bila všeč. Kaka je odigral krasno tekmo, Birsa se je veliko žrtvoval za ekipo in dobro izpolnil nalogo," sporoča zadovoljni direktor Adriano Galliani. Poleti je v prestolnico Lombardije nepričakovano pripeljal 27-letnega Slovenca in zadel na loteriji, saj je Šempetrčan trenerja že nekajkrat rešil nadaljnjih muk ter kritik javnosti, ki bi jih moral poslušati zaradi skromnih rezultatov.

"Birsa in Kaka sta opravila krvavo delo za ekipo. V obrambnem smislu sta zelo pomagala ekipi, kar se je Milanu vrnilo z ugodnim rezultatom," pa je poudaril vratar Marco Amelia, ki je moral po žogo v mrežo le v 23. minuti, ko ga je premagal kdo drug kot spretni Lionel Messi.

Birso pohvalil tudi nekdanji zvezdnik Vialli, Barcelona ga je razočarala

Nekateri italijanski mediji so igro Birse ocenili za preveč sramežljivo, a so pohvale soigralcev in klubskih veljakov tiste, ki pričarajo resničen prispevek za dobrobit ekipe. Milan je na dobri poti, da si v skupini nekdanjih evropskih prvakov že kmalu zagotovi nastop v osmini finala, tako pa bi se nadaljevale tudi evropske sanje presrečnega slovenskega legionarja, ki doživlja ene najlepših trenutkov v karieri.

Trojec Kaka-Robinho-Birsa je v studiu Sky Sports pohvalil tudi nekdanji italijanski reprezentant Gianluca Vialli in izpostavil, da so dobro zapirali prostor, ovirali začetne napade Barcelone ter vidno pripomogli k osvojeni točki. Igra Barcelone ga je razočarala. "Manj je dinamična kot lani. Kot da bi bil letos poudarek na individualnih vrlinah, ne pa tako kot v prejšnji sezoni na kolektivnih," je podal kritiko Barceloni, ki je pod vodstvom Gerarda Martina začela novo poglavje v klubski zgodovini.

Milan in Barcelona se bosta v ligi prvakov pomerila že čez dva tedna, takrat bo gostitelj španski prvak.

Ne spreglejte