Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
13. 9. 2010,
21.46

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Ponedeljek, 13. 9. 2010, 21.46

8 let

Birsa izgubil na San Siru

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V sredo je bilo na sporedu osem tekem nogometne lige prvakov. Auxerre Valterja Birse, ki je igral, je izgubil v gosteh pri Milanu. Chelsea in Arsenal sta navdušila. Zmagala sta tudi Bayern in Real.

V sredo so bile na sporedu tekme v skupinah E, F, G in H. V skupini G, ki je verjetno najbolj zahtevna od vseh osmih v predtekmovanju, je Auxerre gostoval na San Siru pri štirikratnem evropskem prvaku Milanu in izgubil z 0:2. Slovenski reprezentant Valter Birsa je igral v začetni enajsterici Auxerra in bil na igrišču do 73. minute. Za Milančane je dvakrat zadel Zlatan Ibrahimović. V prvem polčasu je bil enkrat nevaren za domača vrata, a je njegov poizkus vratar Milana Christian Abbiati obranil. V isti skupini je Real z 2:0 premagal Ajax pred domačimi navijači. Oba gola za Madridčane je zabil Gonzalo Higuain. V skupini E je v zanimivi tekmi v Münchnu Bayern v zaključku strl odpor Rome in zmagal z 2:0. CFR Cluj je po zaslugi dveh zgodnjih golov premagal švicarski Basel. V skupini F je moskovski Spartak prišel do zelo pomembne zmage proti Marseillu v gosteh, Chelsea pa se je znesel nad Žilino in na Slovaškem zmagal s 4:1. Skupina H je ponudila festival golov, a le v gostujoči mreži, na tekmi med Arsenalom in Brago, ki so jo Londončani dobili s 6:0. Na drugi tekmi je Šahtjor z 1:0 premagal beograjski Partizan.

V torek je bilo osem tekem v skupinah A, B, C in D. V skupini A je branilec naslova Inter nekoliko nepričakovano remiziral proti Twenteju v gosteh z 2:2, potem ko je nekaj časa celo zaostajal. V isti skupini je Tottenham že po prvih 18 minutah v Bremnu vodil z 2:0, a nato prejel dva zadetka in proti Werderju remiziral. Skupina B je ponudila domači zmagi Lyona, ki je bil boljši od Schalkeja, in Benfice, ki je v Lizboni premagala Hapoel Tel Aviv. V skupini C sta za največje razočaranje večera s slabo nogometno predstavo poskrbela Manchester United in Glasgow Rangers, ki sta remizirala brez zadetkov na Old Traffordu. Valencia je visoko s 4:0 zmagala v gosteh pri turškem Burasporju. V skupini D je Barcelona sprva celo zaostajala proti Panathinaikosu z 0:1, a nato zabila pet golov in prišla do zanesljive zmage. Lionel Messi je zabil dva gola, ob tem pa zapravil tudi enajstmetrovko. Koebenhavn je proti Rubinu Kazanu do zmage prišla v zaključku tekme.

Ne spreglejte