Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
18. 6. 2012,
7.00

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

hrvaška nogometna reprezentanca Slaven Bilić navijači

Ponedeljek, 18. 6. 2012, 7.00

8 let

Bilić: Takšnih navijačev se moramo znebiti

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Hrvaški selektor Slaven Bilić se pred dvobojem s Španijo ni mogel izogniti vprašanju o nešportnem obnašanju navijačev, ki so v Poznanu zmerjali Maria Balottelija. Nad njimi je, milo rečeno, razočaran.

Oponašanje opičjih glasov in odvržena banana, ki je na dvoboju, v katerem je nastopal vzkipljivi Mario Balotelli, sama po sebi klicala po namenu, še vedno odmevajo na Poljskem, pa tudi drugod po svetu. Nad peščico samooklicanih navijačev, ki so vrgli temno senco nad bučno podporo zveste večtisočglave hrvaške množice, je razočaran tudi Slaven Bilić: ''Ne maram takšnih navijačev. Tudi moji igralci jih ne. Takšnih navijačev se moramo znebiti in jim preprečiti, da ne bodo več prihajali na štadion. Kot Hrvat, oče, športnik in oseba, ki prihaja iz moderne države odprtih nazorov in prepričanj, sem nad takšnimi dejanji izjemno razočaran. Hrvaška ni rasistična država, pri nas je vsak dobrodošel, zato sem na takšne navijače zelo jezen. Tega v prihodnje ne sme biti več. Morajo biti primerno kaznovani,'' je pred najpomembnejšo tekmo na tem evropskem prvenstvu, morda pa tudi njegovo ''poslovilno'' na klopi ''ognjenih'' (po Euru bo vodil moskovsko Lokomotivo) potožil 43-letni strokovnjak in poudaril, da se s to težavo spopadata tako Evropa kot svet.

Hrvaška po stopinjah Rusije?

Prav lahko se zgodi, da bi morebiten uspeh hrvaške reprezentance na tekmi v Španijo, na kateri si lahko Bilićevi izbranci zagotovijo nastop v četrtfinalu, že v torek zasenčile sankcije. Odredila jih bo Disciplinska komisija Evropske nogometne zveze (UEFA), ki bo poleg ''primera Balotelli'' razglabljala tudi o odvrženih pirotehničnih sredstvih, zaradi katerih je moral sodnik za nekaj trenutkov celo prekiniti srečanje med Hrvaško in Italijo. Ruska nogometna zveza je pred dnevi že prejela opozorilo, da bo v primeru, če se bodo zmerjanja na rasistični osnovi in ostali huliganski izpadi ponavljali, pot do Eura 2016 iskala s šestimi kazenskimi točkami. Hrvaška krovna zveza (HNS) je Uefi naslovila prošnjo, v kateri jo poziva, da naj se zaradi peščice neodgovornih navijačev ne znaša neposredno na hrvaško člansko reprezentanco. Tovrstne navijače je označila za huligane, ki bi jim bilo potrebno v prihodnosti onemogočiti prisotnost na športnih prireditvah. Bo Uefa upoštevala pojasnilo?

Ne spreglejte