Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 3. 2018,
18.41

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03

Natisni članek

Manuel Neuer Nemčija SP Rusija 2018

Sreda, 14. 3. 2018, 18.41

6 let, 1 mesec

Bierhoff verjame v nastop Neuerja na SP

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,03
Manuel Neuer | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Direktor nemške nogometne reprezentance Oliver Bierhoff je prepričan, da bo vratar Manuel Neuer nared za svetovno prvenstvo v Rusiji, čeprav reprezentančne tekme ni odigral že od leta 2016. Aprila 2017 si je poškodoval stopalo, ki so mu ga operirali, a se še ni vrnil na treninge münchenskega Bayerna, po napovedih se v letošnji sezoni tudi ne bo.

"Sem v stalnih stikih z njim. Vsak, ki ga vidi, kako vzdržuje telesno moč, bi bil prepričan, da bo pripravljen za svetovno prvenstvo. Še posebno, ker je že prej nekajkrat dokazal, da za ohranjanje forme tekem ne potrebuje. Enostavno je preveč kakovosten vratar, da nanj ne bi računali," je dejal Oliver Bierhoff, ki je prepričan, da se bo 31-letni vratar 15. maja znašel na seznamu selektorja Joachima Löwa, ki na Neuera zagotovo ne bo mogel računati na marčevskih prvih tekmah pokala narodov proti Španiji in Braziliji.

Če ne bo Neuerja, bo priložnost dobil Ter Stegen

"Najbolj pomembno je, da ni nobenega pritiska. Ne selektorskega ne igralčevega. Vsi smo lahko mirni, saj imamo tudi v primeru, da Manuel ne bo mogel igrati, kakovostnega vratarja, tu je namreč Marc-Andre Ter Stegen, ki je letos v odlični formi," meni direktor reprezentance.

"V fitnesu dobro delam, na igrišča pa se mi ne mudi"

Tudi sam vratar je glede povratka na igrišča optimističen. "Zdravljenje poškodbe poteka dobro, a stoodstoten še nisem. Mislim, da je moje telo pripravljeno okoli 80 odstotno. V fitnesu dobro delam, na igrišča pa se mi ne mudi. Cilj je, da sem povsem pripravljen za svetovno prvenstvo. Verjamem, da sem reprezentanci potreben, tudi ona pa je potrebna meni. Upam pa tudi, da bom do prvenstva odigral tudi kakšno tekmo za Bayern," je dejal Manuel Neuer, ki se je poškodoval lani na tekmi lige prvakov proti Realu iz Madrida.

Neuer je bil poškodovan že pred svetovnim prvenstvom leta 2014, a to ga ni motilo, da je v Braziliji opravil odlično delo. Bil je eden zaslužnejših, da je Nemčija postala svetovni prvak.
Ne spreglejte