Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sobota,
28. 7. 2012,
6.37

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Celje Koper Triglav Roman Bezjak

Sobota, 28. 7. 2012, 6.37

8 let

Bezjak in Celje se ne bi pritoževala

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Pušnikovi izbranci na sosedskem obračunu stavijo na preverjen recept. Na tesno zmago, novi zadetek Romana Bezjaka in ohranitev prvega mesta. V Kopru žene ''kanarčke'' naprej želja po maščevanju.

V Celju ne bi imeli nič proti, če bi obveljala tradicija. Kratka, a učinkovita. V tej sezoni so se od tekme še vedno poslovili z zadetkom. V Evropi žal s tistim v svoji mreži (dvakrat 0:1), v domačem prvenstvu pa je bilo več razlogov za veselje (dvakrat 1:0). Tudi po zaslugi Romana Bezjaka, ki se ne bi pritoževal, če bi se scenarij ponovil tudi drevi. ''Lepo je pogledati na lestvico. Zdaj lahko sproščeno odigramo lokalni obračun z Rudarjem. Pred sezono ni bilo pritiskov zaradi rezultatov v novi sezoni, zdaj nam lepo uspeva. Rezerve še nedvomno ostajajo. Moramo pa ostati na realnih tleh, saj lahko hitro dobiš po glavi in padeš na tla,'' trezno poudarja kapetan Sebastjan Gobec. To bo že 56. obračun bližnjih sosedov, dosedaj so nekaj več zmag zbrali Celjani (20). Velenjčani ostajajo pri 17, so pa v zadnjih mesecih nepremagljivi za sosede, saj so nepremagani na zadnjih petih srečanjih. Trener ''knapov'' Milan Đuričić je dovolj izkušen, da bi lahko visok poraz z Olimpijo (0:5) uporabil kot gorivo za dodaten zagon in hitro vrnitev ''med žive''. Bolje enkrat izgubiti z 0:5, kot petkrat z 0:1, je znano nogometno razmišljanje. Da znajo biti v gosteh nevarni, so Velenjčani dokazali že v Murski Soboti. Pred pomembnim srečanjem je le nekaj težav z osipom kadra, saj bodo morali Jeseničnik, Bizjak in Dedić počivati zaradi zdravstvenih težav, Stakić pa zaradi rdečega kartona.

Če bodo obveljale napovedi, bodo Koprčani drevi bogatejši za tri točke. A podobno razmišljanje se je mudilo na Obali že na zadnjem srečanju ''kanarčkov'' in ''orlov'', ki pa se je v zaključku sezone 2011/12 v Kopru presenetljivo razpletel v korist Gorenjcev (0:1). Nepričakovan spodrsljaj na Bonifiki je kasneje Koprčane stal tudi preboja v Evropo. Ob spremljanju fantastičnega niza Mure 05 v ligi Europa bi mnogi pripomnili, da je bilo tako še boljše in bolj posrečeno, a Koprčane je četrto mesto zagotovo zelo peklo. Zato se bodo želeli Triglavu, ''srečnemu poražencu'' v 1. SNL, maščevati. Če ne drugače, s prvo zmago v tej sezoni. Da imajo dobro obrambo, so dokazali v Ljudskem vrtu (0:0), nekoliko težje gre z napadom. Manjkal bo obetavni Matej Palčič, najboljši strelec Koprčanov v minuli mladinski šampionski sezoni, Luka Majcen je pred dnevi zbolel, novopečeni napadalec Dragan Čadikovski pa bo primoran počakati na povelje stratega Milivoja Bračuna, ki ga čaka zahteven izbor treh udarnih tujcev za srečanje s Kranjčani. Poškodovana sta tudi Mitja Lotrič (še nekaj tednov) in Ivan Brečević, kar bi lahko olajšalo delo kranjski obrambi. Gorenjci so po treh točkah z Aluminijem utrdili samozavest, pred dnevi pa so v prijateljskem srečanju ugnali tretjeligaškega mestnega tekmeca s 3:0. Znova je zadel Matej Poplatnik, ravno nekdanji član Kranja in junak zmage nad prvoligaši iz Kidričevega. Triglav bo v kratkem močnejši še za povratnika Ajdina Redžića, ki v Italiji ni našel sreče in bi se rad ponovno dokazoval doma. Trener Siniša Brkič ga je vesel, bo pa Jeseničan v ekipi naletel na močno konkurenco v napadu. Kdor bo boljši, ta bo igral, navijači Triglava pa bodo veseli vsakega zadetka.

Ne spreglejte