Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Petek,
17. 2. 2017,
13.15

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,08

1

Natisni članek

Robert Berić Manchester United St Etienne Liga Europa Zlatan Ibrahimović Paul Pogba

Petek, 17. 2. 2017, 13.15

6 let, 6 mesecev

Robert Berić po dvoboju v Manchestru

Izgubil na Old Traffordu, a se vrača z nasmehom

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 7,08

1

Zlatan Ibrahimović St. Etienne Manchester | Foto Guliver/Getty Images

Foto: Guliver/Getty Images

Slovenski nogometni reprezentant Robert Berić je v četrtek zaigral prvič v tem letu. Na igrišče se je vrnil na kultnem Old Traffordu, kjer je s St. Etiennom izgubil dvoboj lige Europa proti Manchester Unitedu (0:3). Na visok poraz ga bo spominjal tudi dres, ki ga je po tekmi prejel od velikega junaka dvoboja Zlatana Ibrahimovića.

"Uresničila se mi je želja," je ponosno odvrnil Robert Berić, ko smo ga zmotili, ko se je v Manchestru odpravljal na letališče. Nogometna odprava St. Etienna je po porazu proti rdečim vragom (0:3) v prvem dejanju šestnajstine finala lige Europa prenočila na Otoku, v domovino pa se vrača danes.

Z Ibrahimovićem se je hitro dogovoril

Šved se je znesel nad francoskim predstavnikom, ki ga dobro pozna. | Foto: Guliverimage/Getty Images Šved se je znesel nad francoskim predstavnikom, ki ga dobro pozna. Foto: Guliverimage/Getty Images Krčan je v prtljago umestil poseben spominek, ki mu je med tekmo še dodatno zrasla vrednost. Trikratni strelec Zlatan Ibrahimović, eden najbolj spoštovanih nogometašev na tem planetu, je svoj prvi hat-trick v dresu Uniteda dočakal ravno proti zelenim iz Francije. Francoski tekmeci mu ustrezajo, saj je pred prihodom v Manchester navduševal pri prvaku PSG.

"Zaradi tega je bilo lažje dobiti dres. Moji soigralci so že navajeni na Ibrahimovića, saj so z njim v prvenstvu odigrali veliko tekem. Velikokrat so se pomerili z njim. Zelo sem si želel njegovega dresa. V predoru, ki vodi do slačilnic, sva se hitro dogovorila," je zaupal 26-letni Slovenec.

Kot da bi se nekomu zameril

Prejel je vroči primerek dresa švedskega zvezdnika, ki je s Francozom Paulom Pogbajem poskrbel, da je Manchester United klub z največjim številom prodanih uradnih dresov na svetu. Lani so jih prodali kar 2,85 milijona.

Robert Berić v dvoboju s Paulom Pogbajem. | Foto: Guliverimage/Getty Images Robert Berić v dvoboju s Paulom Pogbajem. Foto: Guliverimage/Getty Images

Čeprav je St. Etienne doživel visok poraz, ki mu v nadaljevanju evropske sezone ne ponuja veliko možnosti za napredovanje, je bil Berić po srečanju zadovoljen. Ne zato, ker je prejel Ibrahimovićev dres, ampak zaradi vrnitve.

Slovenski reprezentant je zaigral prvič po 17. decembru 2016. V tej sezoni je za St. Etienne dosegel pet zadetkov, od tega dva v ligi Europa. | Foto: Reuters Slovenski reprezentant je zaigral prvič po 17. decembru 2016. V tej sezoni je za St. Etienne dosegel pet zadetkov, od tega dva v ligi Europa. Foto: Reuters Le kako ne bi bil srečen, saj je zaigral prvič v letu 2017. Prvič po daljši odsotnosti, okrevanju zaradi operacije kolena, se je pojavil na igrišču in na enem najbolj kultnih štadionov na svetu odigral 11 minut.

"Zdaj sem povsem zdrav. Ne čutim več nobene bolečine. Upam, da bo pri tem tudi ostalo in da bom imel v prihodnje manj težav. V zadnjem obdobju žal ni bilo tako," je nekdanji napadalec Interblocka, Maribora, Sturma in dunajskega Rapida namignil na to, da se je nekomu zameril. Zaradi hujše poškodbe kolena je izpustil dobršen del jesenskega dela v sezoni 2015/16, zgodba pa se je v nekoliko okrnjenem obsegu ponovila še leto dni pozneje.

Angleži bodo presenečeni

Krčan je prvič zaigral na Old Traffordu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Krčan je prvič zaigral na Old Traffordu. Foto: Guliverimage/Getty Images V četrtek se je prepričal v moč angleškega velikana, objekt Old Trafford pa nanj ni naredil večjega vtisa. "Angleži bodo presenečeni, ko bodo videli, kakšno bo ozračje na tekmi v St. Etiennu. Med tekmo je bilo slišati le naše navijače. Njihovi so se obnašali, kot da so v gledališču. Zato se mi zdi izraz Gledališče sanj kar primeren," se je Berić pošalil o vzdevku domačega štadiona Uniteda.

Poraz z 0:3 se mu zdi previsok. "Imeli smo nekaj priložnosti, zlasti pri zaostanku z 0:1 in 0:2. Žal nismo dosegli zadetka. Manchester je veljal za favorita in na koncu to tudi pokazal. Dali smo vse od sebe. Zdaj si želimo, da bi na povratni tekmi vsaj zmagali. Želimo si pozitivnega rezultata," je sporočil Berić in se še enkrat posvetil Ibrahimoviću in njegovim trem zadetkom. "O njem je brezpredmetno izgubljati besede. Je eden najboljših nogometašev na svetu."

Prišla je vsa družina Pogbajevih

Po tekmi je bilo zanimivo pred slačilnicama obeh klubov. Za to sta poskrbela Paul Pogba in njegov brat Florentin Pogba. Francoski reprezentant, za katerega je United odštel Juventusu več kot sto milijonov evrov, se je pomeril z bratom, ki je igrišče zapustil v 79. minuti, namesto njega pa je vstopil v igro slovenski napadalec.

Brata Pogba sta si imela na tekmi v Manchestru marsikaj za povedati. | Foto: Guliverimage/Getty Images Brata Pogba sta si imela na tekmi v Manchestru marsikaj za povedati. Foto: Guliverimage/Getty Images

"Bilo je čustveno. Prišla je vsa družina Pogbajevih," je dejal Posavec in se poslovil, saj se je bližal trenutek za odhod na letališče.

Ne spreglejte