Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
6. 7. 2015,
13.15

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Celje Sebastjan Gobec Benjamin Verbič Köbenhavn

Ponedeljek, 6. 7. 2015, 13.15

3 leta, 2 meseca

Benjamin Verbič se vrača v Celje

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Danes bo v Celju slavnostno, saj se bo poslovil Sebastjan Gobec. Slovenski rekorder po številu nastopov v 1. SNL bo pomahal v slovo proti Köbenhavnu, za katerega igra njegov znanec Benjamin Verbič.

Legendarni Celjan in nekdanji reprezentant Sebastjan Gobec se je odločil, da je konec. Ne bo več igral, kariero v celjskem klubu pa bo nadaljeval kot del strokovnega vodstva. Predstavlja vez med igralci in trenerjem Simonom Rožmanom, sodelovanje pa je v zadnjem obdobju s številnimi uspehi obrodilo sadove. Celjani so prejšnjo sezono končali na drugem mestu, v pokalu so prišli do velikega finala, zagotovili pa so si še nastop v Evropi. Prejšnji četrtek so doma pred rekordnim številom gledalcev, saj se je na celjskem štadionu Arena Petrol zbralo skoraj pet tisoč nogometnih navdušencev, izgubili proti Slasku (0:1). V torek se bodo podali na pot v Vroclav, kjer jih v četrtek čaka povratno srečanje. Celjani niso izobesili bele zastave, ampak verjamejo, da lahko v gosteh presenetijo poljskega favorita. K temu, da še bolj uigrajo svoje vrste, polne novincev, bi lahko pripomogla tudi današnja prijateljska tekma.

Če bo Verbič dosegel zadetek, se ne bo veselil

To ne bo navadna prijateljska tekma, saj bo imela močan slavnostni pridih. Na tej tekmi bo Gobec še zadnjič obul nogometne čevlje in nato pomahal v slovo občinstvu, na drugi strani pa bo danski podprvak Köbenhavn, za katerega po novem igra tudi Benjamin Verbič. Slovenski nogometaši so ga v prejšnji sezoni izbrali za najboljšega posameznika Prve lige Telekom Slovenije, priigral si je tudi mesto v slovenski članski izbrani vrsti.

Nogometaši danskega velikana so na pripravah v Avstriji. Verbič se bo prvič predstavil slovenskemu občinstvu v klubskem dresu, ki ni v celjskih barvah. Pred srečanjem si je zastavil cilj. "Rad bi se vpisal med strelce. Zavedam se, da sem zdaj nogometaš Köbenhavna. Če bi zadel v polno, se ne bi veselil zadetka. Celje je navsezadnje moje rojstno mesto in edini klub, za katerega sem igral v članski konkurenci. Tu sem se vedno odlično počutil," je slovenski reprezentant pred srečanjem z nekdanjim delodajalcem povedal za klubsko stran.

Razkril je tudi, zakaj je razlika med slovenskim in danskim prvenstvom tako velika. "Obstaja velika razlika. Na Danskem vlada veliko večja konkurenca za igralna mesta, zato moraš dati res vse od sebe, če želiš dobiti priložnost. Na Danskem so tudi boljša organizacija kluba in večje možnosti," je pred tekmo v Celju še povedal 21-letni nogometaš iz Vojnika, ki je v prejšnji sezoni v dresu Celja dosegel 15 zadetkov.

Če se bo med strelce vpisal tudi danes, ne bo proslavljal zadetka. Bo pa od srca čestital dolgoletnemu soigralcu Gobcu, ki ga danes čaka trenutek, poln močnih čustev.

Ne spreglejte