Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Uroš Iskra

Ponedeljek,
23. 11. 2015,
22.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Manchester United Damir Skomina Juventus Jan Oblak Jan Oblak Branko Ilić Real Madrid Manchester City PSG

Ponedeljek, 23. 11. 2015, 22.28

8 let

Benitez: Real ni v krizi

Uroš Iskra

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Pred nami so sredine tekme petega kroga, v katerem bomo zagotovo dobili še nekaj potnikov v osmino finala lige prvakov. Kdo se bo pridružil Realu, Barceloni, Bayernu, Zenitu in Man Cityju?

Po dveh zaporednih porazih v španskem prvenstvu proti Sevilli in Barceloni se bodo nogometaši Reala, ki so si že zagotovili nastop v osmini finala, v ledeno mrzli Ukrajini udarili s Šahtarjem. Domači so še vedno v igri za drugo mesto, a vprašanje je, ali jim bo to dovolil PSG, ki je v izjemni formi. Bolj realno je tretje mesto.

"Po takih rezultatih hočejo igralci vedno pokazati, da je bil vse le slab dan, in naredili bodo vse, da se vsaj malo odkupijo navijačem. Madridčani so bili v preteklih dneh pod velikim pritiskom, zato bodo, čeprav so se že uvrstili naprej, motivirani kot že dolgo ne," napoveduje krvoločni trener Šahtarja Mircea Lucescu.

"Nismo v krizi. Imamo odlično ekipi z odličnimi igralci. Tudi dva zaporedna poraza tega ne moreta spremeniti. Seveda smo razočarani po slabi tekmi proti Barceloni, a na nas je, da se kar se da hitro vrnemo tja, kamor spadamo, zmagamo na kar se da veliko tekmah in razveseljujemo svoje navijače," dodaja Rafa Benitez, ki po zaupnici predsednika Florentina Pereza ostaja na klopi belega baleta.

V preostali tekmi v skupini A si bo skušal na Švedskem napredovanje zagotoviti tudi PSG, ki lahko v domačem prvenstvu že skoraj vpiše novo zvezdico. Pred konkurenco ima že 13 točk prednosti. Z zmago v Malmöju bi si ne glede na vse preostale rezultate do konca rednega dela ob Realu nastop med najboljšimi 16 ekipami v Evropi zagotovili tudi Francozi.

Rdeči vragi se nočejo igrati z ognjem

Izjemna pomembna tekma čaka tudi Manchester United, ki ima v na videz lahki skupini obilico težav. Rdeči vragi so sicer po zmagi nad CSKA s sedmi točkami vodilni v skupini, a napredovanja si še niso zagotovili. To bi se spremenilo, če bi se danes v gledališču sanj maščevali PSV za boleč poraz v prvem krogu.

"Tekmovanje se za nas ni začelo tako, kot smo hoteli. Ne samo poraz v Eindhovnu, šokirala nas je tudi huda poškodba Luka Shawa. PSV je vedno težko premagati, prav nič drugače ne bo tokrat. Kot trener sem proti njemu večkrat izgubil kot zmagal," opozarja Louis van Gaal, ki je z Unitedom v odlični seriji in ni izgubil na zadnjih osmih tekmah.

Če PSV želi v osmino finala, potrebuje v zadnjih dveh krogih še kar nekaj točk. Kakšno bi moral osvojiti tudi v Manchestru, kamor se po besedah trenerja Phillipa Cocuja tulipani ne prihajajo branit. "Domača tekma nam je pokazala, da se lahko merimo z Unitedom. Tista tekma nam je dala prepotrebno energijo, a vemo, da bo tokrat povsem drugače. Manchester Unitedu kakovosti ne manjka, a ima tudi šibke točke."

Zanimivo bo tudi v Moskvi, kjer domačini potrebujejo točke, če želijo tudi po zimskem spancu nadaljevati nastope v Evropi. Na drugi strani ima Wolfsburg, ki ima enako točk kot PSV, drugačne načrte. Še vedno je v igri, da postane celo zmagovalec skupine.

Jan Oblak si lahko zagotovi napredovanje

V skupini C je v težkem položaju tudi Atletico Jana Oblaka, od katerega se je pričakovalo, da bo pometel s tekmeci. Obrnilo se je drugače in trenutno vodilna Benfica je trdno odločena, da prvega mesta ne izpusti več iz rok. Madridčane čaka težek obračun s turškim Galatasarayem, Benfica pa bo napredovanje v izločilne boje lovila že ob 16. uri v Kazahstanu pri Astani, kjer igra drugi Slovenec v skupini Branko Ilić.

"Galatasaray je tipična turška ekipa, ki se nikoli ne preda. Imajo veliko igralcev z veliko izkušnjami, zato bomo morali pokazati vse, kar znamo, če želimo priti do tistega, kar potrebujemo za mirnejši spanec in napredovanje," se pomembnosti tekme zaveda Diego Simeone.

Turki so s štirimi točkami v zelo slabem položaju, morebitno presenečenje v Madridu pa bi vse skupaj pred zadnjim krogom močno zapletlo. Je pa res, da bi Turki, ker jih je Atletico v prvem krogu premagal z 0:2, morali zmagati s 3:0, kar bo zelo težko. Če kaj, Atletico v tej sezoni na čelu z Oblakom prejme bore malo zadetkov.

Kdo bo prvi v skupini D?

Za konec poglejmo še v skupino D, kjer je že jasno, da si je osmino finale zagotovil Manchester City. Angleži so si konec tedna privoščili hud poraz proti Liverpoolu (1:4), zato se bodo v Torinu pri Juventusu skušali pokazati v boljši luči. Če si želijo prvega mesta v skupini, ki bi jim v nadaljevanju na papirju namenil lažjega nasprotnika, morajo v Italiji vsaj remizirati.

"Želimo si zmage, saj nam le ta zagotavlja napredovanje. Pomembno je tudi, na katerem mestu odideš v izločilne boje, zato je pred nami zelo pomembna tekma," je boj za vrh skupine napovedal trener Juventusa Massimiliano Allegri, podobno pa razmišlja tudi Manuel Pellegrini. "Doma smo zelo nesrečno izgubili. Nismo si zaslužili poraza, zato bomo skušali Juventusu vrniti na njegovem štadionu in si zagotovi prvo mesto v skupini," pravi Čilenec.

Dvoboj med Sevillo in Borussio Mönchengladbachom bo odločal le o tem, kdo bo osvojil tretjo mesto in si zagotovili nastopanje v ligi Europa. Tekmo na Borussia Parku bo sodil slovenski sodnik Damir Skomina.

Ne spreglejte