Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Torek,
11. 11. 2014,
9.58

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

David Beckham Brooklyn Beckham Zinedine Zidane Enzo Zidane Arsenal Real Madrid

Torek, 11. 11. 2014, 9.58

7 let, 12 mesecev

Beckhami se množijo pri Arsenalu

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Jabolko ponavadi ne pade daleč od drevesa. Najstarejši sin Davida Beckhama, 15-letni Brooklyn, ima rad nogomet. Lahko posnema očeta? Morda. Prvi korak je nakazal s sklenitvijo dogovora z Arsenalom.

V zadnjih dneh se na naslovnicah otoških časnikov ni pojavljal slavni oče, pač pa njegov najstarejši sin Brooklyn Beckham. Najstniku iz Londona je bilo zvezdniško življenje položeno že v zibelko. Kot prvi otrok enega najbolj znanih parov na tem svetu, metroseksualca in angleške nogometne legende Davida Beckhama ter nekdanje članice Spice Girls in modne ikone Victorie Beckham se je hitro navadil na povečano zanimanje sedme sile. Vpet je tudi v modno industrijo, a se je očitno odločil, da bo poskušal sanje uresničiti na nogometnem igrišču. Odločil se je za šport. Da je vešč nogometne žoge in v nekaterih potezah spominja na očeta, je dokazal že ob številnih priložnostih. Lani se je za kratek čas pridružil akademiji londonskega kluba Queens Park Rangers. Nato sta se zanj zanimala Chelsea in Manchester United, javnost pa je potihoma pričakovala, da bo šel Brooklyn po stopinjah očeta in se odločil za Old Trafford. To pa se ni zgodilo. Odločila je bližina družinskega doma v Londonu. Arsenal tega ni uradno komentiral, a naj bi najstarejši Davidov sin, star je 15, sklenil zvestobo s topničarji do konca sezone in bo nastopal v ekipi do 16 let.

Zidanovi sinovi so zvesti madridskemu Realu

S topničarji je pred dvema letoma, ko je bil še aktiven in je nato kariero nadaljeval v Parizu, treniral tudi njegov oče David Beckham. Odlično se razume s trenerjem Arsenom Wengerjem, ljubezen med njegovo družino in znanim londonskim velikanom pa v mlajših kategorijah poudarjata še 12-letni Romeo in 9-letni Cruz. Tako zdaj pri Arsenalu trenirajo kar trije Beckhamovi sinovi.

Med topničarji in eno najbolj znanih družin na svetu se je spletla trdna vez, Brooklyna pa čaka zahtevna naloga, saj bo zaradi slavnega priimka deležen posebnega drobnogleda in zahtevnih kriterijev.

Njegov oče je na začetku stoletja nosil dres madridskega Reala, kjer si je delil slačilnico z enim najboljših evropskih nogometašev vseh časov Zinedinom Zidanom. Francoz z alžirskimi koreninami se je odločil za podoben družinski korak. Ima štiri sinove, ki so očarani nad lepotami nogometa, prav vsi pa trenirajo v madridskem klubu.

Najstarejši sin Enzo Zidane Fernandez (priimek ima tudi po materi) je star že 19 let in se dokazuje v rezervni ekipi Reala. Izkušnje nabira v tretji španski ligi. Zidanovi sinovi so tako zapriseženi klubu, kjer je kariero sklenil njihov oče, Beckhamovi pa so raje ostali v Londonu, kot pa da bi se odpravili v Manchester, kjer se je med svetovne zvezdnike podal David. Arsenal je tako bogatejši za tri Beckhame, Real pa za štiri Zidane.

Ne spreglejte