Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
9. 4. 2017,
20.35

Osveženo pred

12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Borussia Dortmund nemško prvenstvo Manuel Neuer Robert Lewandowski Mats Hummels UEFA liga prvakov Bayern Real Madrid

Nedelja, 9. 4. 2017, 20.35

12 mesecev

Težave s poškodbami

Bayern doživel šok pred tekmo leta

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05
Mats Hummels | Foto Reuters

Foto: Reuters

Nogometaši Bayerna, ki so v soboto v nemškem derbiju nadigrali Borussio Dortmund (4:1), se pripravljajo na sredin evropski spektakel. V Münchnu bo v prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov gostoval Real Madrid. Trener Carlo Ancelotti se je pred obračunom s klubom, ki ga je leta 2014 popeljal do evropskega naslova, znašel v nepričakovanih težavah.

Zaradi poškodbe gležnja v sredo v obrambni vrsti Bayerna zagotovo ne bo nemškega reprezentanta Matsa Hummelsa. Dolgoletni branilec Borussie Dortmund, ki se je lani vrnil na Bavarsko, si je gleženj poškodoval na nedeljskem treningu.

Po prvih ocenah bo Hummels preskočil dva dvoboja. Tako ga ne bo v sredo proti evropskemu prvaku Realu, prihodnjo soboto pa se ne bo pomeril tudi proti nekdanjemu soigralcu Kevinu Kamplu na gostovanju pri Bayerju v Leverkusnu.

Trener Ancelotti bo zaradi njegove odsotnosti v osrednji branilski par uvrstil Javija Martineza in povratnika Jeroma Boatenga, zadnji se je izkazal v soboto proti rumeno-črnim.

Bosta Neuer in Lewandowski pripravljena?

Robert Lewandowski si je na dvoboju z Borussio poškodoval ramo. | Foto: Reuters Robert Lewandowski si je na dvoboju z Borussio poškodoval ramo. Foto: Reuters Klubski zdravniki Bayerna imajo pred gostovanjem Reala veliko dela. Na vse kriplje si prizadevajo, da bi prvi vratar Manuel Neuer čim prej odpravil bolečine v levem stopalu, zaradi katerih ne brani za Bayern že tri tedne. Konec marca je prestal operacijo.

Nastop nemškega reprezentančnega vratarja, ki je konec tedna opravljal individualni trening, je za zdaj pod vprašajem, navijače vodilnega nemškega kluba pa skrbi tudi stanje vročega napadalca Roberta Lewandowskega.

Poljak, ki je v izjemni strelski formi, je v soboto po dveh zadetkih zapustil igro pred končnim sodnikovim piskom. Usoden je bil padec, po katerem se je 28-letni Lewandowski držal za desno ramo. O tem, ali je staknil resnejšo poškodbo, bo več jasnega v ponedeljek.

Trener Carlo Ancelotti ga je po bolečem padcu na ramo takoj zamenjal. | Foto: Reuters Trener Carlo Ancelotti ga je po bolečem padcu na ramo takoj zamenjal. Foto: Reuters

Ancelottija je v dobro voljo spravila vsaj vrnitev Thomasa Müllerja, ki je zaradi poškodbe gležnja preskočil dvoboja s Hoffenheimom (0:1) in Borussio Dortmund, za sredino poslastico z Realom pa bo zagotovo v krogu kandidatov.

Ne spreglejte