Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Torek,
1. 4. 2008,
13.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 1. 4. 2008, 13.13

8 let

Barcelona rešuje sezono

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V torek bo v Gelsenkirchnu prva tekma četrtfinala nogometne lige prvakov. Schalke bo gostil Barcelono, ki igra slabo v domačem prvenstvu in si toliko bolj želi lovorike v elitnem klubskem tekmovanju.

Po sobotnem prvenstvenem porazu proti Betisu z 2:3 je več ali manj jasno, da se Barcelona spet lahko obriše pod nosom za španski naslov. Zato je liga prvakov toliko bolj pomembna in Katalonci bodo naredili vse, da do lovorike pridejo v tem tekmovanju. Kar ne bo lahko. Že v četrtfinalu bodo nasproti stali žilavi nogometaši Schalkeja. Nemška ekipa bi bila še pred kratkim v dvoboju z Barcelono v izrazito podrejenem položaju, a zadnje tekme Kataloncev opozarjajo, da bi lahko bilo drugače. Ekipa Franka Rijkaarda je v slabi formi. Na zadnjih petih tekmah domačega prvenstva je, verjeli ali ne, osvojila le štiri točke. Veliko več optimizma navijačem Blaugrane vlivata podatka, da je ob Chelseaju in Manchestru Unitedu Barcelona edina ekipa v tej sezoni lige prvakov, ki še ni izgubila, hkrati pa se lahko pohvali, da je v dosedanjih desetih četrtfinalih, v katerih je sodelovala, kar devetkrat napredovala.

''Smo favoriti in od tega dejstva ne bežimo. Barcelona je klub, ki vselej stremi k najboljšemu. Tako bo tudi tokrat,'' je povedal Rijkaard, ki po mnenju mnogih vodi zadnje tekme na klopi Barcelone. ''S tem, kar se piše in govori, se ne obremenjujem. Vem samo, da bom dal vse od sebe, da s klubom dosegamo dobre rezultate,'' je dejal Nizozemec. ''Naši navijači ne želijo praznih obljub. Želijo zmage. Moramo se zbuditi in jih začeti dosegati,'' je odločen tudi kapetan moštva Carles Puyol. Španci imajo sicer veliko težav s sestavo moštva. Poškodovani so zvezdniki Lionel Messi, Ronaldinho in Deco, vprašljiv pa je tudi nastop branilca Rafaela Marqueza.

Igrali bodo neobremenjeni

Domači trener Mirko Slomka nima težav s poškodbami, pred tekmo sezone pa pravi: ''Lahko igramo povsem neobremenjeni. Igramo proti Barceloni, ki je velik favorit, zato bo vse, kar bomo naredili, dobro.'' Če bodo Nemci želeli pozitiven izid, se bodo morali izkazati strelci. ''Igrati moramo čim hitreje in čim več teči. Le tako se lahko nadejamo pozitivnega izida,'' pravi eden izmed njih, Kevin Kuranyi.

V Gelsenkirchnu sicer vlada obsedeno stanje. Štadion bo razprodan, s tribun lahko domači nogometaši pričakujejo pomoč 60.000 navijačev, ki bodo naredili vse, da svojim ljubljencem pomagajo do morebitne zmage, ki bi bila ena izmed večjih v klubski zgodovini.

Ne spreglejte