Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
4. 4. 2012,
13.16

Osveženo pred

2 leti, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Chelsea Jorge Jesus

Sreda, 4. 4. 2012, 13.16

2 leti, 5 mesecev

Barcelona čaka na polfinalnega tekmeca

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Chelsea drevi rešuje sezono. Če bi zadržal prednost iz Lizbone, bi se v polfinalu lige prvakov nameril na Barcelono ter reševal otoško čast. Portugalski ''orli'' imajo drugačne načrte ...

Italijanski strokovnjak Roberto di Matteo je preporodil ''modri'' stroj, ki je med vodenjem Portugalca Villasa-Boasa dihal na škrge. Mediji so ga označili za ekipo nezadovoljnih veteranov, ki ne morejo uresničiti visokih ciljev ruskega mogotca in klubskega lastnika Romana Abramoviča, nato pa je začasni trener di Matteo poskrbel za bolj svetlo prihodnost. Nasmiha se polfinale lige prvakov. Tekmovanja, ki si ga nekdaj veliko bolj razsipni Abramovič želi že od prihoda na Otok. ''Obračun še zdaleč ni odločen. Benfica je zadela v polno na vsakem evropskem gostovanju v tej sezoni, zato nas čaka zahtevna naloga. Dvoboja se moramo lotiti s pristopom, ki nas je spremljal na tekmi z Napolijem (4:1 po podaljšku, op. p.). Zdaj je končan le prvi polčas. Upam, da se igralci tega zavedajo,'' je previden Italijan, ki se bo portugalskih gostov lotil z napadalnim trojcem Sturridge, Mata in Torres. Slednji je v vedno boljši formi. Pri zadnji ligaški zmagi Chelseaja s 4:2 na Villa Parku je pomagal celo z zadetkom, kar je v očeh navijačev prebudilo upanje, da bo končno v modrem dresu začel kazati vrhunske predstave, s katerimi je nekdaj navduševal v Madridu in Liverpoolu. Di Matteo pričakuje, da bo Benfica iskala ''priključek'' z napadalnim nogometom, temu primerno pa bo prilagodil igro svojih varovancev. Za dvoboj bodo kandidirali tudi Didier Drogba, Raul Meireles in David Luiz, ki so jih v zadnjih dneh pestile različne zdravstvene težave, a bodo najverjetneje na priložnost čakali na klopi. Statistika je na strani Londončanov. Chelsea je dobil doma v tej evropski sezoni prav vse dvoboje. Na štadionu Stamford Bridge je dosegel 14, prejel pa le en zadetek. Najmanj izmed vseh udeležencev lige prvakov. V zgodovini lige prvakov ni še noben angleški klub izpadel po gostujoči zmagi na prvi tekmi, Benfica pa v Angliji ni dočakala zmage na zadnjih petih gostovanjih. Na prvi četrtfinalni tekmi v Lizboni se je šele prvič v tej sezoni pripetilo, da niso nogometaši Benfice vsaj enkrat zatresli mreže.

Benfica skuša vrniti klub na pot nekdanje planetarne slave. Na ''tekmo vseh tekem'' prijaka močno oslabljena, saj bodo zaradi težav z zdravjem manjkali Miguel Vítor, Ezequiel Garay in Jardel, ki sploh niso odpotovali v Anglijo. Vprašljiv je tudi nastop Luisaoa, njegova morebitna zamenjava pa bo Javi Garcia. ''Chelsea ima prednost, a mi se bomo dvoboja lotili kot da smo mi dobili prvo tekmo. Chelsea je imel na prvi tekmi veliko sreče, saj smo bili bolj nevarno moštvo. Verjamem, da bi bilo lahko v Londonu obratno,'' razmišlja trener Benfice Jorge Jesus.

Ne spreglejte