Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
27. 11. 2017,
19.32

Osveženo pred

6 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63

Natisni članek

Ousmane Dembele Barcelona

Ponedeljek, 27. 11. 2017, 19.32

6 let, 4 mesece

Vrača se Ousmane Dembele

Barcelona bo kmalu še boljša

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,63
Ousmane Dembele | Foto Getty Images

Foto: Getty Images

Navijači Barcelone se nad rezultati, ki jih v tej sezoni nizajo Lionel Messi in družba, ne morejo pritoževati, že kmalu pa naj bi se lahko razveselili nove okrepitve katalonskega moštva. Kmalu bo namreč na voljo tudi najdražji nogometaš v zgodovini kluba Ousmane Dembele, ki se je nemalo po prihodu v Španijo poškodoval.

Barceloni gre v prvenstvu odlično. Po 13 tekmah prepričljivo vodi. S 35 točkami je neporažena. Pred drugouvrščeno Valencio, s katero je remizirala včeraj, ima štiri točke prednosti, pred največjim tekmecem v boju za naslov Real Madridom pa kar osem. Dobro gre Kataloncem tudi v ligi prvakov, osmino finala so si že zagotovili.

Odlične rezultate pod vodstvom novega trenerja Ernesta Valverdeja dosegajo, čeprav so poleti ostali brez enega od ključnih mož Neymarja, ki je za kar 222 milijonov evrov prestopil v PSG.

Po najdražjem prestopu v zgodovini nogometa so pri Barceloni denar, ki so ga zaslužili, hitro vložili v nakup Ousmaneja Dembeleja, zanj so Borussii Dortmund odšteli kar 105 milijonov evrov, kar je najdražji nakup v zgodovini kluba.

Napadalca, ki sta ga nadomestila, se nista izkazala

Poškodoval se je 18. septembra. | Foto: Reuters Poškodoval se je 18. septembra. Foto: Reuters Toda 20-letni francoski napadalec je za Barcelono odigral le tri tekme, dve v prvenstvu in eno v ligi prvakov, in se sredi septembra poškodoval.

Od takrat ni bil več na voljo za igro, v napadu ga ob nedotakljivih Lionelu Messiju in Luisu Suarezu nadomeščata povratnik Gerard Deulofeu in Paco Alcacer, ki pa se, vsaj za zdaj, nista najbolj izkazala. Na 22 tekmah, ki sta jih skupaj odigrala v vseh tekmovanjih, sta skupaj dosegla le pet golov.

Tudi zaradi tega so se navijači zagotovo razveselili novice, da se Dembele, ki v prvih treh nastopih v majici Barcelone sicer še ni zadel, počasi vrača v ekipo.

Čez dva tedna naj bi bil že povsem pripravljen, kar pomeni, da bo za prvenstveni el clasico, ki bo na sporedu čez manj kot mesec dni – Barcelona bo pri Realu gostovala 23. decembra – nared.

Lionel Messi in Luis Suarez se bosta kmalu razveselila novega soigralca v napadu. | Foto: Reuters Lionel Messi in Luis Suarez se bosta kmalu razveselila novega soigralca v napadu. Foto: Reuters

Zaveda se, da ne bo lahko

"Čez dva tedna bom treniral s soigralci, česar se zelo veselim. Okrevanje gre dobro, vem pa, da mi ne bo lahko. Čaka me zahtevno obdobje, a bom dal vse od sebe, da se čim prej vrnem v pravo formo," je povedal Dembele, ki se je v prejšnji sezoni v Borussii Dortmund izkazal z desetimi goli in kar 21 podajami v vseh tekmovanjih.

Hitronogi napadalec, ki se najbolje predvsem na levem krilnem položaju, je v Nemčijo za 15 milijonov evrov prišel leta 2016 iz Rennesa, ki je njegov matični klub.

Ne spreglejte