Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Sreda,
6. 4. 2016,
10.11

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

1

Natisni članek

Barcelona Atletico Madrid Diego Simeone Fernando Torres Luis Suarez Filipe Luis liga prvakov liga prvakov

Sreda, 6. 4. 2016, 10.11

6 let, 7 mesecev

Pri Atleticu besni na sodnike: Uefo skrbi, da bi kdo izločil Barcelono

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,73

1

V taboru Atletica so po porazu na prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov v Barceloni bruhali ogenj na nemškega sodnika Felixa Brycha. Ni jih zmotila le izključitev Fernanda Torresa. Po njihovem mnenju bi si rdeči karton zaslužil tudi dvakratni strelec Barcelone Luis Suarez.

Madridski klub se je iz prestolnice Katalonije vrnil s porazom (1:2). Po prvem polčasu mu je kazalo odlično, saj je z zadetkom Fernanda Torresa utišal Camp Nou. Ko pa je svetlolasi napadalec Atletica storil dva prekrška, ki ju je nemški delivec pravice "nagradil" z rumenim kartonom, so za rdeče-bele nastopiti hudi časi. Barcelona je prevzela nadzor in si priigrala številne priložnosti. Dve je v drugem polčasu izkoristil Luis Suarez in branilcem evropskega naslova zagotovil tesno prednost pred povratnim srečanjem v Madridu, ki bo odigran prihodnjo sredo.

''Sodniki branijo Barcelono. Uefo skrbi, da bi jo lahko kdo izločil. Ne vem, kaj vse mora storiti nogometaš Barcelone, da bi ga izključili,'' je bil po dvoboju kot ris besen branilec Filipe Luis in opozoril, da se je podobno s Suarezom dogajalo že na sobotnem el clasicu z Realom, kjer je bil izključen le nogometaš madridskega kluba Sergio Ramos.

Moti ga, da ne velja enak kriterij tudi za Barcelono

Brazilec je prepričan, da so možje v črnem pomagali Kataloncem do preobrata. Navijači Atletica so po tekmi izpostavljali, da tokrat ni zmagala Barcelona, temveč Uefalona, kot so jo preimenovali tisti, ki menijo, da je v zadnjih letih na evropskih tekmah deležna izrazitega sodniškega vetra v hrbet.

Jan Oblak je na gostovanju v Barceloni prejel dva zadetka. Oba v drugem polčasu, ko je Atletico igral z igralcem manj. | Foto: Jan Oblak je na gostovanju v Barceloni prejel dva zadetka. Oba v drugem polčasu, ko je Atletico igral z igralcem manj.

''Torres si ni zaslužil rdečega kartona. Storil je dva prekrška in prejel dva rumena kartona. Sodnik si ni ogledal veliko dvobojev med klubi iz Madrida in Barcelone. Če bi tam tako sodili, bi bilo osem rdečih kartonov. Vedeli smo, da bi se nam lahko to zgodilo, če igraš v ligi prvakov z Barcelono. Ne boriš se le z njo, ampak še z drugimi,'' je izpostavil Luis, jezen, da Suarez po prekrških nad njim in Juanfranom ni prejel več kot le enega rumenega kartona. ''Ko so me izključili na tekmi z Barcelono v prvenstvu, je bilo to zasluženo. Težava je, ker enak kriterij ne velja tudi za  Barcelono. To me moti.''

Eden najtežjih dni, odkar je v nogometu

Najprej junak, nato pa osmoljenec dvoboja, izkušeni napadalec Torres, se je prek socialnega omrežja Twitter čudil svoji izključitvi in prevzel popolno odgovornost za poraz Atletica. ''Zelo sem žalosten. To je eden mojih najtežjih dni, odkar igram nogomet. Če bi igrali ves čas z 11 igralci, bi bilo drugače. Zdaj bo bolj kot kdajkoli potrebna podpora na Vicente Calderonu, kjer želimo napredovati v polfinale.''

O prekrških, zaradi katerih je prejel rumena kartona, je dejal: ''Bila sta takšna, da bi lahko pokazal karton, lahko pa tudi ne. Uefo bolj skrbijo barve dresov kot pa to, da bi izbrala sodnika, dostojnega za sojenje na tako pomembni tekmi,'' je dejal El Nino.

Simeone se je zadržal

Trener Atletica Diego Simeone, ki med tekmo ni skrival nezadovoljstva ob robu igrišča, se je raje vzdržal komentarjev o sojenju, saj je vedel, da bi iz njega bruhnile silne kritike. V nameri, da se izogne kakršnimkoli sankcijam, se raje ni obregnil ob delo Brycha. ''Nisem jezen na Torresa. Sodniki na tekmah delajo svoj posel, mi pa se moramo osredotočiti na nogometni del. Ne smem povedati tistega, kar bi želel, ampak ostati spoštljiv do vseh,'' Argentinec ni želel dolivati olja na ogenj. 

Fernando Torres se ne bo rad spominjal srečanja v Barceloni, čeprav se je vpisal med strelce. | Foto: Fernando Torres se ne bo rad spominjal srečanja v Barceloni, čeprav se je vpisal med strelce.

Verjame, da imajo njegovi izbranci na povratni tekmi veliko priložnost za napredovanje. ''Čeprav smo večji del tekme igrali z igralcem manj, nam rezultat daje upanje. Zelo sem zadovoljen z igro ekipe in ponosen na igralce. Do izključitve Torresa,'' je pohvalil Jana Oblaka in druščino, ki bi jo prihodnjo sredo v polfinale lige prvakov popeljala že tesna zmaga z 1:0.

Ne spreglejte