Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 5. 2013,
9.31

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Gregor Bajde Celje

Četrtek, 2. 5. 2013, 9.31

8 let

Bajde: Pridobival sem na samozavesti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Pri Celju so sestavili zelo mlado in obetavno zasedbo, v kateri je med najmlajšimi in najbolj zanimivimi igralci Gregor Bajde. Kot pravi se mu je trud obrestoval.

Celjani so med tistimi slovenskimi klubi, ki največ priložnosti ponujajo igralcem iz svojega mladinskega pogona. Med najmlajše sodi Gregor Bajde, ki je nedavno praznoval 19. rojstni dan. Nogometno pot je začel pri Kresnicah, Bravo Publikumu pa se je pridružil pri selekciji do 14 letih. Pol leta je igral za člane Interblocka v 2. SNL in nato odšel v Celje. "V Celju se počutim odlično, mislim da je to pravi klub za napredek mladih igralcev," pravi krilni igralec, ki je bil ob Mihi Zajci najmlajši na igrišču, ko so Celjani proti Domžalam igrali z najmlajšo ekipo v zgodovini kluba. "Da smo zaigrali tekmo proti Domžalam v povprečni starosti 20,8 let, kaže na to, da je vizija kluba usmerjena k delu z mladimi in perspektivnimi igralci," pravi reprezentant v mlajših selekcijah.

Da je priložnost prišla tako zgodaj, ni pričakoval. "Če sem iskren, sem. Nisem si mislil, da bom pri teh letih že igral v prvi ligi. Ampak s trdim delom in voljo sem dobil priložnost za igranje. Trener Marijan Pušnik je zaupal vame in mi namenil veliko minut. Za tako mladega igralca je pomembno da čim več igra in si s tem pridobiva izkušnje," ugotavlja nogometaš, ki se predstavlja z naslednjimi besedami: "Sem fizično močan in hiter igralec. Na igrišču se najbolj znajdem na levem ali desnem krilnem položaju. V članski ligi je igra hitrejša, igralci so fizično močnejši. Sprva mi je bilo težko. Vendar sem iz tekme v tekmo pridobival samozavest, ki je za mladega igralca še kako pomembna."

Tudi njegova želja je odhod v tujino, vendar se mu ne mudi. "Najprej bi se rad uveljavil v prvi slovenski ligi, dobil izkušnje, in kasneje zaigral tudi nekje v tujini," pravi Bajde.

Ne spreglejte