Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
27. 4. 2013,
18.33

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

NK Rudar NK Celje Gregor Bajde

Sobota, 27. 4. 2013, 18.33

8 let, 3 mesece

Bajde odločil sosedski derbi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Nogometaši velenjskega Rudarja so v 30. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Celju z 0:1 (0:1).

Lokalni derbi so dobili gosti z zgodnjim zadetkom Gregorja Bajdeta. Petouvrščeni Celjani imajo zdaj pred današnjimi tekmeci, ki so šesti, deset točk prednosti, za tretjeuvrščenimi Domžalčani pa zaostajajo za pet točk.

Celjani so povedli že v šesti minuti, ko je Bajde lepo stekel v prazen prostor, sprejel žogo po globinski podaji Benjamina Verbiča, prišel pred Alena Pašagića in ga s strelom po tleh premagal. Velenjčani so zatem prišli do nekaj bolj ali manj nenevarnih strelov, gosti pa so pokazali, da lahko hitro kaznujejo vsako napako v obrambi.

Za nekaj dobre volje na tribunah je po dobre pol ure igre poskrbel sistem za zalivanje zelenice, ki se je nenadoma vklopil in za nekaj trenutkov prekinil srečanje. Že v 38. minuti pa je moral domači trener Jernej Javornik poseči po prvi menjavi, poškodovanega Aleša Jeseničnika je zamenjal Matej Podlogar. V 40. minuti je s prostega strela malce previsoko meril Miha Zajc, v 45. pa prav tako nenatančno na drugi strani z glavo Matej Podlogar.

V uvodu drugega polčasa so Velenjčani pokazali več želje po izenačenju, a jim Celjani niso dovolili nevarnejših poskusov. Še najbolj je zapretil Denis Klinar v 56. minuti, a je tudi on meril precej mimo. V 63. minuti je na drugi strani poskusil Alexander Srdić z diagonalnim strelom, vendar je tudi on zgrešil cilj. Velenjčani so v teh trenutkih pritiskali proti celjskemu kazenskemu prostoru, a jim ni uspelo nevarneje ogroziti Matica Kotnika.

V 77. minuti pa je vendarle moral posredovati celjski vratar, ko je po kotu z glavo dobro streljal Christian Bubalović. V 82. minuti je Klinar, ki je veliko poskušal s streli od daleč, znova zgrešil, prav tako spet dve minuti zatem. Tik pred koncem tekme so domači zapravili lepo priložnost za izenačenje, ko je neoviran do strela z dobrih desetih metrov prišel Leon Črnčič, toda tudi on je žogo poslal mimo gola.

Ne spreglejte