Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
28. 10. 2014,
15.07

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Real Madrid Sevilla španski pokal Barcelona Atletico Madrid Jan Oblak Jan Oblak Fernando Torres

Torek, 28. 10. 2014, 15.07

7 let, 12 mesecev

Atletico z Oblakom in junakom Torresom izločil Real

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Atletico Madrid je v derbiju osmine finala španskega pokala izločil branilce prvaka. Tudi v drugo je proti Realu branil Jan Oblak, srečanje se je končalo z 2:2. V četrtfinalu bo tekmec Barcelona.

Nogometaši Atletica so v prvi tekmi osmine finala španskega pokala tudi s pomočjo slavljenca Jana Oblaka, ki je prejšnjo sredo praznoval 22. rojstni dan, ugnali Real z 2:0. Na štadionu Santiago Bernabeu so zadržali prednost. Dvakrat so vodili, Real pa je dvakrat izenačil in izpadel iz tekmovanja.

Med vratnicama Atletica je ponovno stal Jan Oblak, ki se je na prvi tekmi zelo izkazal. Večer se je začel slavnostno za Cristiana Ronalda, ki je bil v ponedeljek že tretjič proglašen za najboljšega nogometaša leta na svetuu, navijači pa so v čast njegovi številki sedem tribune obarvali v zlato barvo, razvili pa še velikansko sliko z njegovo podobo.

Španski prvaki so Portugalcu čestitali na drugačen način. Ni še se začela druga minuta, ko so hitro prekrižali načrte belim baletnikom. Že v uvodni minuti je v polno zadel povratnik Fernando Torres, Atletico pa je skupno prednost povečal na 3:0. Podajo je prispeval Antoine Griezmann.

Torres spomnil na stare dobre čase

Nekaj upanja je Realu vrnil Sergio Ramos, ki je v 20. minuti izkoristil nepazljivost slovenskega vratarja. Predložek z desne strani v kazenski prostor je prevaral Škofjeločana, ki je zaplaval v prazno in se zaletel v soigralca, branilec Reala pa je z glavo zatresel prazno mrežo ter izenačil na 1:1. Rezultat se do konca prvega polčasa, ki ga je zaznamovala ogromna posest žoge v korist Reala, ni več spreminjal. Prvi del se je tako končal brez zmagovalca (1:1).

Sanje gostiteljev o preobratu je že v 46. minuti pokvaril Torres. Ljubljenec navijačev Atletica je spomnil na čase, ko je spadal med najboljše napadalce na svetu. V hitrem protinapadu ga je ponovno lepo zaposlil Francoz Griezmann, izkušeni Španec, ki je v napadu nadomeščal obolelega Hrvata Maria Mandžukića, pa je spretno ukanil obrambo Reala, osmešil Pepeja in na koncu premagal še Keylorja Navasa.

Najboljši nogometaš na svetu je le nekaj minut pozneje izenačil na 2:2. Z leve strani mu je podal Gareth Bale, Ronaldo pa je z visokim skokom spravil žogo mimo nemočnega Oblaka. Mreži se po zadetku Portugalca nista več zatresli, še najlepšo priložnost je zapravil Karim Benzema, a grdo zgrešil cilj.

Atletico je na veličasten način izločil slavnega soseda in mu stopil na prste še v drugem tekmovanju v tej sezoni. Poleti je osvojil superpokal, zdaj pa je preprečil Realu, da bi ubranil pokalni naslov.

V četrtfinalu se bo pomeril z Barcelono, ki je prepričljivo tudi v drugo premagala Elche, čeprav je nastopila s skoraj rezervno postavo. Tako je žreb poskrbel za novo poslastico, Oblakov klub pa ima priložnost, da se maščuje Kataloncem za nedavni poraz v prvenstvu. Prva tekma bo prihodnjo sredo na štadionu Camp Nou. Bo mladi Slovenec po Realu dočakal še nastop proti drugemu velikanu s tega dela Evrope?

Ne spreglejte