Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
11. 9. 2017,
10.50

Osveženo pred

1 leto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid UEFA liga prvakov Chelsea Diego Simeone Valencia špansko prvenstvo

Ponedeljek, 11. 9. 2017, 10.50

1 leto

Atletico odhaja v Rim

Teden, ki ga Jan Oblak ne bo nikoli pozabil

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,68
Atletico Wanda Metropolitano | Foto Twitter

Foto: Twitter

Nogometaši Atletica vstopajo v teden, ki se bo v klubsko zgodovini zapisal z velikimi črkami. V torek jih čaka gostovanje pri Romi v ligi prvakov, štiri dni pozneje pa bodo Jan Oblak, Antoine Griezmann in druščina priča slavnostnemu dogodku. Rdeče-beli se bodo prvič predstavili na novem štadionu Wanda Metropolitano, kjer jim bo zaploskalo 68 tisoč navijačev!

Trener Atletica Diego Simeone je izbral 21 potnikov za letošnjo evropsko uverturo. Na seznamu se je pričakovano znašel tudi slovenski reprezentančni čuvaj mreže Jan Oblak.

Simeone: Atletico je vedno boljši

Jan Oblak je z Atleticom na Mestalli remiziral z Valencio. Prihodnji konec tedna se bo prvič predstavil v novem domu. Po vrnitvi iz Rome bo prejel nove ključe in nastopil na Wanda Metropolitanu. | Foto: Twitter - Voranc Jan Oblak je z Atleticom na Mestalli remiziral z Valencio. Prihodnji konec tedna se bo prvič predstavil v novem domu. Po vrnitvi iz Rome bo prejel nove ključe in nastopil na Wanda Metropolitanu. Foto: Twitter - Voranc Madridski velikan bo v prvem krogu skupinskega dela lige prvakov gostoval na Olimpijskem štadionu v Rimu. Argentinec bo proti italijanskemu podprvaku Romi računal na skoraj najmočnejšo zasedbo. Zaradi poškodbe mišice bo manjkal le njegov rojak Augusto Fernandez, ki se je poškodoval na zadnji reprezentančni akciji.

Madridčani so v soboto brez kaznovanega Antoina Griezmanna gostovali pri Valencii in se domov vrnili s točko (0:0).

"Smo vedno boljši. Prvi polčas srečanja proti Gironi je bil najslabši, drugi je bil boljši. Na tekmi v Las Palmasu smo bili dobri, gostovanje pri Valencii pa je bilo zelo dobro. Resda je manjkal zadetek, z vsem drugim kot celoto pa sem lahko zelo zadovoljen. Pokazali smo dobre stvari," je po remiju na Mestalli povedal Simeone.

Kakšna je nova slačilnica Atletica?

Verjame v zgodbo o velikem Atleticu. Pred kratkim je podaljšal pogodbo do leta 2020. Tudi zaradi tega, ker je Oblakov delodajalec poleti ohranil vse najboljše igralce. Čeprav se je Škofjeločana povezovalo s selitvijo v Pariz, je na koncu ostal v Madridu.

Prvič ohranil mrežo nedotaknjeno

Atletico bo danes odpotoval v italijansko prestolnico. | Foto: Twitter - Voranc Atletico bo danes odpotoval v italijansko prestolnico. Foto: Twitter - Voranc V soboto je branil na srečanju, na katerem je prvič v tej sezoni mrežo ohranil nedotaknjeno. Ni imel veliko dela in brez težav ustavil vse strele, ki so romali v njegovo smer.

Sezono je začel z remijem v Kataloniji pri novincu Gironi (2:2), nato se je veselil prepričljive zmage na Kanarskih otokih pri Las Palmasu (5:1), v soboto pa je zaklenil vrata proti Valencii (0:0). Nepremagljivi niz želi nadaljevati v Rimu in s tem še olepšati sobotni dvoboj, ko bo prvič odprl vrata novega štadionskega lepotca.

Sprehod po novem štadionu Wanda Metropolitano:

Oblak bo med vratnicama Atletica vztrajal vsaj do konca sezone, ki jo želi končati z lovoriko. V boj za najvišja mesta se bo podal s pomočjo 12. igralca, navijačev, ki se pripravljajo na sobotni spektakel. Prvič bodo spremljali ljubljence na novem prekrasnem štadionu Wanda Metropolitano, kjer bo lahko Atletico bodrilo skoraj 70 tisoč njihovih privržencev.

Čast bo pripadla Chelseaju

V soboto, 16. septembra, bodo na štadionu, ki je stal okrog četrt milijarde evrov, svečano prerezali trak, na drugi strani pa se bo pojavila Malaga, zgodovinski tekmec ob prvem srečanju v novem domu. Konec meseca, natančneje 27. septembra, bo Atletico na novem objektu odigral še prvo evropsko tekmo. Gostoval bo angleški prvak Chelsea, njegov prihod pa bo le še podžgal govorice o prestopu njegovega nesojenega napadalca Diega Coste k Atleticu.

Wanda Metropolitano je že pripravljen na sobotno slovesnost:

Brazilec s španskim potnim listom se z družino seli v Madrid, z rdeče-belimi pa bi lahko začel sodelovati šele prihodnje leto, saj Atletico to poletje zaradi kazni ni smel kupovati novih igralcev. Do takrat bo še član Chelseaja, ki mu bo pripadla čast, da prvi v ligi prvakov preizkusi udobje novega Atleticovega štadiona.

Ne spreglejte