Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Četrtek,
3. 7. 2014,
9.29

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Jan Oblak Jan Oblak Atletico Madrid Real Madrid Valencia Peter Lim

Četrtek, 3. 7. 2014, 9.29

8 let

Atletico priznal: Jan Oblak je naš prvi izbor

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Atletico Madrid je razkril načrt. Želi kakovostne menjave za tri zvezdnike, ki zapuščajo španske prvake. Pri vratarjih je padel izbor na mladega Slovenca Jana Oblaka, ki pa ga želi tudi Valencia.

Rdeče-bele je pred poldrugim mesecem delilo le nekaj sekund od velikega evropskega naslova. Na štadionu Luz so izgubili finale lige prvakov proti mestnemu tekmecu Realu. Zapravljeno priložnost so objokovali na dvorišču Benfice, kjer je v sezoni 2013/14 navduševal in zelo pogosto ohranjal nedotaknjeno mrežo Jan Oblak. Usoda bi lahko tesneje povezala Atletico in Škofjeločana, ki se je zdaj tudi uradno znašel na prednostni listi poletnih nakupov.

Vrste Atletica zapuščajo trije zelo pomembni igralci. Odhajata dva napadalca, vodstvo kluba pa je razkrilo želje, kdo bi ju lahko zamenjal. Diega Costo želijo nadomestiti z Alvarom Negredom (Manchester City), Davida Villo pa z Rodrigom Morenom (Benfica). Ker pa se na Otok skoraj zagotovo vrača tudi belgijski biser med vratnicama Thibaut Courtois, so pri rdeče-belih z debelo črto podčrtali tudi imena morebitnih vratarskih novincev.

Če ne bo Oblaka, sta naslednja kandidata Navas in Handanović

Po poročanju španske Marce bi v primeru, če bi dogovor z Oblakom (in portugalskim prvakom) padel v vodo, Atletico vrgel lovke na Kostaričana Keylorja Navasa oziroma prvega vratarja slovenske reprezentance Samirja Handanovića, o katerem so pred dnevi naglas razmišljali tudi pri Monacu. Za Oblaka naj bi se zanimali tudi pri Valencii, evropskem prvaku madridskem Realu ter Juventusu, tako da snubcev s slavnimi imeni resnično ne manjka.

Atletico se bo torej podal v poletno bitko. Želi si zagotovili naklonjenost klubov, s katerimi ima omenjena trojica sklenjene pogodbe, in jih pripeljali na štadion Vicente Calderon. Napadalca sta člana Manchester Cityja in Benfice, slovenski vratar pa je po pogodbi do leta 2018 ponos lizbonskih orlov. Bogati otoški klub je zgolj za Negreda, ki je imel do prihoda Coste pomembno vlogo v španski izbrani vrsti, odštel Sevilli 30 milijonov evrov, tako da bo moral Atletico pošteno seči v denarnico, kar pa ne bo težava, saj bo za odhod Brazilca s španskim potnim listom prejel več kot 40 milijonov evrov.

Valencio vodi trener, ki je že sodeloval z Oblakom

Oblaka pa želi tudi Valencia. V španskih medijih je že zaslediti podatek, da singapurski milijarder Peter Lim, ki ga loči le še nekaj ur do tega, da bo lahko upravljal z netopirji ter odrejal njihovo usodo, že pripravlja 20 milijonov evrov. Toliko znaša tudi odhodna klavzula v pogodbi. Azijec naj bi prek svojih zastopnikov že stopil v stik z Oblakovimi agenti.

Pomembna pa je še ena informacija. Netopirjev ne bo več vodil Juan Antonio Pizzi. Na vroči stolček Valencie prihaja 40-letni Portugalec Nuno Espirito Santo, ki je vodil klub Rio Ave, to pa je vse prej kot nepomembno, saj je lani tesno sodeloval z Oblakom in se prepričal o njegovih vrhunskih sposobnostih. Valencia bo začela priprave v ponedeljek, podobno kot Atletico pa se tudi ona zanima za še enega orla, napadalca Rodriga.

V prihodnjih dneh bo torej dogajanje okrog mladega slovenskega vratarja, ki je s predstavami pri Benfici obnorel svet, portugalskemu velikanu pa pomagal do treh lovorik, še napeto.

Ne spreglejte