Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 4. 2012,
9.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sporting Lizbona Athletic Bilbao Atletico Madrid Valencia

Četrtek, 19. 4. 2012, 9.06

8 let

Atletico na krilih Falcaa, preobrat Sportinga

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Atletico Madrid je predvsem po zaslugi Radamela Falcaa s 4:2 na prvi polfinalni tekmi lige Europe premagal Valencio, Sporting pa je v Lizboni s preobratom z 2:1 premagal Athletic Bilbao.

Liga Europa, polfinale (prvi tekmi):

V Madridu sta igrala Atletico in Valencia. ''Rdeče-beli'' so evropski naslov osvojili leta 2010, ''netopirji'' pa nazadnje šest let poprej. Atletico je povedel po zadetku Radamela Falcaa, ki je v minuli sezoni zabil kar 17 golov in Portu prinesel naslov, a Valencia je preko Jonasa izenačila tik pred koncem prvega polčasa. Le štiri minute nadaljevanja pa so Madridčani potrebovali, da so spet povedli in v nadaljevanju celo nadigrali španskega rivala. Najprej je za novo prednost poskrbel Miranda, v 54. minuti pa še Adrian Lopez. Za najlepši trenutek na tekmi je v 78. minuti poskrbel Falcao. Kolumbijec je ušel branilcem Valencie in z vrha kazenskega prostora z levico z izjemnim strelom pod prečko zabil drugi gol. Tik ob koncu tekme pa je za končnih 4:2 poskrbel Ricardo Costa, s čimer je malce zmanjšal prednost Atletica.

V drugem polfinalnem paru sta igrala Athletico in Sporting. Baski so na poti do polfinala izločili tudi tako močna tekmeca kot sta Manchester United in Schalke, do zadetka v gosteh pa so prišli v 54. minuti, ko je bil natančen Jon Aurtenetxe. Vendar Sporting je v razmaku štirih minut poskrbel za preobrat. Najprej je v 76. minuti zadel argentinski branilec in nekdanji levi bočni branilec Liverpoola, Emiliano Insua, v 80. pa je za vodstvo Sportinga poskrbel še Španec Diego Capel. V minuli sezoni so se v polfinale uvrstili trije portugalski klubi in eden španski, tokrat je slika obratna.

Povratni tekmi bosta odigrani prihodnji četrtek, 26. aprila. Veliki finale bo 9. maja gostila Bukarešta.

Ne spreglejte