Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
31. 1. 2023,
22.22

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

Natisni članek

Jorginho Mikel Arteta Arsenal Chelsea zimski prestopni rok

Torek, 31. 1. 2023, 22.22

1 leto, 2 meseca

Jorginho

Arsenal presenetil in pripeljal zvezdnika Chelseaja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19
Jorginho | Jorginho je s Chelseajem osvojil kar nekaj pomembnih lovorik. | Foto Guliverimage

Jorginho je s Chelseajem osvojil kar nekaj pomembnih lovorik.

Foto: Guliverimage

Za enega najbolj odmevnih torkovih prestopov je zagotovo poskrbel Jorginho. Brazilec z italijanskim potnim listom, ki že več let spada med najboljše zvezne igralce na svetu, v zadnjih letih pa je postal evropski prvak tako z Azzurri kot tudi s Chelseajem, osvojil je tudi evropsko ligo, evropski superpokal in svetovni naslov, bo nadaljeval pot pri londonskih sosedih.

Argentina Enzo Fernandez
Sportal Norije je konec, rekord je padel pozno ponoči

Jorginho je zapustil modre. Danes je oblekel rdeči dres, s katerim bo skušal pomagati Arsenalu do tako želenega naslova angleškega prvaka. Prvega po 19 letih. Topničarji so zanj odšteli modrim okrog 14 milijonov evrov, Jorginho pa se seli na Emirates za poldrugo leto. Z modrimi bi se mu iztekla pogodba po koncu sezone. Premore ogromno izkušenj, po prihodu v Anglijo iz Napolija je v premier league zbral 143 nastopov.

"Jorginho je inteligenten zvezni igralec," je nad zadnjim zimskim novincem navdušen Mikel Arteta, ki si je sprva prizadeval, da bi iz Brightona pripeljal Ekvadorca Moisesa Caiceda, a galebi niso prižgali zelene luči za prestop. Tako je Arsenal poiskal drugo rešitev in pripeljal 31-letnega nogometaša, ki ga ni treba posebej predstavljati.

Jorginho je poudaril, kako je bil Arteta tisti jeziček na tehtnici, ki je pretehtal za selitev k Arsenalu. "Komaj čakam, da zaigram. Vse se je zgodilo tako hitro. Bil sem nekoliko presenečen, a bom skušal izkoristiti priložnost za ta neverjeten izziv, ki je pred menoj," je povedal 31-letni italijanski reprezentant.

Topničarji so v tem prestopnem roku na Emirates pripeljali še Belgijca Leandra Trossarda (iz Brightona) ter Poljaka Jakuba Kiwiorja (iz Spezie).

Ne spreglejte