Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
25. 5. 2011,
12.01

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domžale Maribor

Sreda, 25. 5. 2011, 12.01

8 let

Apatič: Maribor ni v prednosti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Mariborčani so Domžalam speljali tako lanski pokal, kakor tudi naslov državnega prvaka v tej sezoni. Tadej Apatič je prepričan, da bodo Domžale osvojile še edini manjkajoči pokal.

Edini resnejši kandidat Mariboru v tej sezoni za naslov državnega prvaka do bile Domžale, ki tako ostajajo pri dveh državnih naslovih. Maribor je že devetič postal najboljši v Sloveniji, zato je marsikdo prepričan, da utegne biti tudi psihološka prednost v finalu pokala prav na štajerski strani. "Ne bi se dejal, da bo Maribor v psihološki prednosti. Morda bodo njegovi nogometaši sedaj nekoliko manj obremenjeni, saj so državno lovoriko že osvojili. Vendar bi poudaril, a smo mi že s tem, ko smo bili skoraj do zadnjega kroga v boju za naslov, zelo veliko storili. Mislim, da se bosta v finalu srečali dve enakovredni ekipi, zato mi o Mariboru mislimo ravno toliko, kot oni o nas. Na prejšnjih tekmah smo pokazali določeno kakovost in posledično dobre igre. Prepričan sem, da bomo igrali svojo igri in ne bomo ničesar spreminjali," je uvodoma dejal Tadej Apatič.

Edina manjkajoča lovorika

Domžalčani so v en glas zatrjevali, da jih je zadovoljil tudi naslov državnega podprvaka, velika želja pa je pokal naslov, ki se jim je lani izmuznil v Ljudskem vrtu. "Za nas je finale pomemben predvsem s stališča, ker je to edina lovorika v Sloveniji, ki je Domžale še nimajo v svoji vitrini. Glede osvojitve letošnjega pokala pa kakšnega večjega pritiska s strani vodstva kluba ni čutiti, zato se na finale pripravljamo v miru in v pozitivnem ozračju," je razkril bočni branilec in dodal, da je bila lanska lekcija Maribora dovolj poučna. "Predvsem bo morala biti zbranost na najvišji ravni, se pravi od prve do zadnje minute, vključno s podaljškom, če bo do njega seveda prišlo. Ob tem smo zrelejši za eno leto in premoremo izkušnjo iz lanskega finala. Prepričan sem, da se poraz v finalu ne bo pripetil," odgovarja 23-letni Prekmurec.

Maribor vzeti kot celoto

Šestkratni pokalni prvaki imajo dokaj mlado ekipo, kakšnega posameznika pa Domžalčani ne nameravajo izpostavljati. "Mariboru naslova prvaka ni prinesel posameznik, na nasprotnika se bomo zato pripravili kot na celoto," je povedal "Apa" in še enkrat več razkril, da mu je pokalni naslov še edini nedosežen cilj pri Domžalah, nato pa se utegne morda celo preseliti v eno izmed petih najmočnejših evropskih lig.

Predvsem francoski in nemški klubi so ga že nekajkrat podrobneje spremljali. "Točno. Z Domžalami sem že osvojil dva državna naslova in superpokal. Tako da je to edina lovorika v domačem prostoru, ki mi manjka. Tudi zato je želja po pokalu, še toliko večja," je še razkril nogometaš, ki utegne ob podobnem nadaljevanju slej ali prej postati tudi član reprezentance.

Ne spreglejte