Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
24. 2. 2018,
15.29

Osveženo pred

6 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

NK Ankaran NK Triglav

Sobota, 24. 2. 2018, 15.29

6 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Ankaran : Triglav Kranj

Ankaran je sijajno začel z letom 2018

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Ankaran gol | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Nogometaši Ankarana Hrvatinov so po remiju sredi tedna v zaostali tekmi v soboto v 19. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Novi Gorici premagali kranjski Triglav z 2:0 (1:0).

Čeprav so pripeljali številne okrepitve, pozimi je prišlo kar 11 novih igralcev, pa so Ankarančani očitno že dovolj uigrani za zbiranje točk. Jeseni pri tem niso bili ravno uspešni, v prvih dveh tekmah nadaljevanja prvenstva pa so osvojili štiri točke in se povsem približali današnjemu tekmecu.

Ankaran, ki ga je tokrat zaradi kazni Vlada Badžima vodil pomočnik Alfred Jermaniš, je po šele drugi zmagi v sezoni na desetem mestu z 12 točkami, deveti Triglav, ki je moral zaradi kazni igrati brez izkušenih Alena Krcića in Dejana Robnika, ima le še dve več. Kranjčani tako v treh obračunih z Ankaranom še naprej ostajajo brez zmage.

V prvem polčasu je bil nekoliko več pri žogi Triglav, tudi večkrat sprožil, a Mateja Paala ni premagal. Enega nevarnejših strelov je v 28. minuti sprožil Dejan Vokić, ki je udaril z glavo, Paal pa je odlično posredoval in žogo odbil.

Na drugi strani so bili Ankarančani tudi nekajkrat precej konkretni, največkrat je poskušal Patrik Bordon, povedli pa so v 16. minuti, ko je malce zunaj kazenskega prostora streljal novinec v primorski ekipi Čazim Suljić, zadel prečko, žoga pa se je nato od Elvisa Džafiča odbila v mrežo.

Najboljši strelec Kranjčanov Matej Poplatnik tokrat ni zadel. | Foto: Vid Ponikvar Najboljši strelec Kranjčanov Matej Poplatnik tokrat ni zadel. Foto: Vid Ponikvar

V uvodu drugega polčasa prav veliko priložnosti ni bilo, so pa Kranjčani spet zagrozili v 73. minuti, bili dvakrat nevarni, na koncu pa je Matej Poplatnik žogo poslal mimo gola iz bližine. Pet minut pozneje je po kotu z glavo streljal še Dino Suljevič, a tudi on je bil malce premalo natančen.

Na drugi strani so bili zelo blizu drugega zadetka Ankarančani, ko so v 79. minuti izpeljali protinapad, do strela z roba kazenskega prostora je prišel rezervist Raoul Delgado, a z nizkim strelom zadel le vratnico.

Kranjčani so v 81. minuti ostali brez Vlada Šmita, ki je moral po nevarnem startu zaradi drugega rumenega kartona z igrišča. Številčno prednost so Primorci unovčili v 87. minuti, ko je David Tijanič igral z roko v kazenskem prostoru, Aristoteles Romero, tako kot Suljić posojen iz Crotoneja, pa je zanesljivo izvedel najstrožjo kazen za 2:0 in zmago moštva z Obale.

Ankarančani bodo v 20. krogu v soboto gostovali v Velenju, Kranjčani pa bodo gostili Maribor.

Ankaran : Triglav 2:0 (1:0)

Športni park, sodniki: Balažič (Ljubljana), Bensa (Kojsko) in Benc (Rače).

Strelca: 1:0 Suljić (16.), 2:0 Romero (87./11 m).

Ankaran Hrvatini: Paal, Humar, Badžim, Pahor, Mate, Romero (od 90. Gerc), Burkić, Suljić, Nkama, Santos (od 69. Delgado), Bordon (od 77. Vodeb).
Triglav: Džafič, Šmit, Zec, Suljevič, Križaj, Pušnik (od 62. Arh Česen), Tijanič (od 87. Kuhar), Bukara, Majcen, Vokić (od 69. Žurga), Poplatnik.

Rumeni kartoni: Suljić, Burkić, Delgado; Šmit, Suljevič.
Rdeči karton: Šmit (81.).

Ne spreglejte