Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 8. 2016,
22.55

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Natisni članek

Jose Mourinho Josep Guardiola Tottenham West Ham Jürgen Klopp Liverpool Arsene Wenger Arsenal Manchester City Manchester United Leicester City angleško prvenstvo

Ponedeljek, 15. 8. 2016, 22.55

6 let, 7 mesecev

Angleško prvenstvo, 1. krog

Tudi Antonio Conte je začel z zmago

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,08

Začela se je nova sezona elitne angleške nogometne lige. Po debiju z zmago Josepa Guardiole in Joseja Mourinha na klopeh Manchester Cityja oziroma Uniteda je z zmago začel tudi tretji trener zvenečega imena, ki je prišel na Otok. Italijan Antonio Conte je v zadnji tekmi kroga Chelsea v ponedeljek popeljal do zmage nad West Ham Unitedom.

V uvodnem dejanju tekmovalne sezone 2016/17 je Manchester United osvojil angleški superpokal. Na Wembleyju je premagal Leicester City, ki je branjenje naslova začel s porazom 1:2 proti Hullu. Ta je povedel v izdihljajih prvega polčasa, na uvodu drugega je 11-metrovko za izenačenje izkoristil Riyad Mahrez, a njegov zadetek ni bil dovolj za vsaj točko lisic. Robert Snodgrass je namreč Hullu v 57. minuti priigral zmago in prve tri točke sezone.

Prvi po Arsenalu

Leicester je prvi angleški prvak po 27 letih, ki mu nove sezone ni uspelo začeti z zmago. Nazadnje je na podoben način spodrsnilo Arsenalu leta 1989.

Guardiolo rešil avtogol, Mourinho suveren

Manchester City je v poznem popoldanskem terminu na Etihadu pozdravil Josepa Guardiolo, ki je po hudih naporih vpisal prve točke v premierleague, mestni tekmec Manchester United pa je pod vodstvom Joseja Mourinha s 3:1 premagal Bournemouth. Portugalec ni mogel računati na pomoč najdražjega igralca na svetu Paula Pogbaja, ki počiva zaradi kartonov, prejetih v prejšnji sezoni v italijanskem prvenstvu, zato pa je svoje mojstrstvo znova pokazal Zlatan Ibrahimović, ki je z razdalje poskrbel za vodstvo 3:0. Do konca tekem so domači poraz le ublažili.

Šved res ni prišel na počitnice

Ibrahimović, ki je rdečim vragom zmago zagotovil že na angleškem superpokalu, se je med strelce vpisal tudi ob debiju v angleškem prvenstvu. To mu je pred tem uspelo tudi v ligi prvakov ter španskem, italijanskem in francoskem prvenstvu.

Derbi kroga Liverpoolu

Liverpool je po zaostanku z 0:1 stopil na plin in bil na tem, da poniža Arsebal. Sredi Londona je vodil že s 4:1, a koncu pa so topničarji poraz vendarle ublažili. | Foto: Reuters Liverpool je po zaostanku z 0:1 stopil na plin in bil na tem, da poniža Arsebal. Sredi Londona je vodil že s 4:1, a koncu pa so topničarji poraz vendarle ublažili. Foto: Reuters

Derbi kroga v Londonu je kar malce presenetljivo pripadel Liverpoolu. A topničarji so igrali brez obrambe in morali športno priznati premoč razpoloženemu tekmecu, ki je na Emiratih vodil že s 4:1. Dva zadetka je za zmagovalce dosegel Philippe Coutinho, še posebej lep je bil prvi za izenačenje na 1:1, po enega pa sta prispevala še Adam Lallana in novinec Sadio Mane.

Antonio Conte do zmage v 89. minuti

Zelo zanimivo je bilo tudi v ponedeljek, kjer sta se v mestnem obračunu udarila Chelsea, ki ga je prvič s klopi vodil nekdanji italijanski selektor Antonio Conte, in West Ham United, ki je v tej evropski sezoni izločil Domžale. Pričakovano so zmagali nogometaši Chelseaja, ki pa so do zmage prišli šele v 89. minuti, ko je za zmago z 2:1 zadel španski napadalec Diego Costa.

 

Ne spreglejte