Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 3. 2019,
19.20

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18

Natisni članek

Manchester City Manchester United Liverpool Chelsea Arsenal Tottenham angleško prvenstvo

Nedelja, 3. 3. 2019, 19.20

5 let, 1 mesec

Angleško prvenstvo, 29. krog

Liverpool se je poslovil od prvega mesta, zdaj je glavni City

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,18
Liverpool | Liverpool je devet krogov pred koncem predal žezlo vodilnega moštva v prvenstvu Cityju. | Foto Reuters

Liverpool je devet krogov pred koncem predal žezlo vodilnega moštva v prvenstvu Cityju.

Foto: Reuters

Liverpool je v mestnem derbiju 29. kroga angleške premier lige remiziral pri mestnem tekmecu Evertonu (0:0) in se poslovil od vrha razpredelnice, ki ga od soboto dalje zaseda branilec naslova Manchester City. Arsenal in Tottenham sta se v razburljivem londonskem spopadu razšla z 1:1, Chelsea pa je po vrnitvi Kepe Arrizabalage na gol modrih v gosteh premagal Fulham in si izboljšal možnosti za skok na četrto mesto.

Liverpool je v velikem mestnem derbiju gostoval pri Evertonu. Gledalci so zaman čakali na zadetek. Najlepšo priložnost za goste je v prvem polčasu zapravil Mohamed Salah.

Manchester City se je z tesno zmago nad Bournemouthom (1:0) povzpel na vrh lestvice. Meščanom je v soboto zmago zagotovil Riyad Mahrez. Alžirec je vstopil v igro s klopi, zamenjal pa poškodovanega Belgijca Kevina De Bruyneja.

Manchester United je težje od načrtovanega doma premagal Southampton. Junak srečanja je bil dvakratni strelec Romelu Lukaku, ki je odločil zmagovalca v 89. minuti, Paul Pobga pa je v sodnikovem podaljšku zapravil strel z bele točke, z njim pa priložnost, da bi rdeči vragi ugnali svetnike še z bolj prepričljivim rezultatom.

Povratnik Kepa Arrizabalaga je bil v španskem vratarskem obračunu boljši od Sergia Rica. | Foto: Reuters Povratnik Kepa Arrizabalaga je bil v španskem vratarskem obračunu boljši od Sergia Rica. Foto: Reuters

Chelsea je v nedeljo v gosteh premagal Fulham (2:1), tako da s tekmo manj za četrtouvrščenim Manchester Unitedom zaostaja le dve točki. Na vrata modrih se je po nesporazumu s trenerjem, po katerem je prisilno počival na eni tekmi, vrnil vratar Kepa Arrizabalaga.

Gabonec zapravil priložnost za sladko zmago

Derbi 29. kroga med Arsenalom in Tottenhamom se je končal brez zmagovalca (1:1). Na dvoboju, ki ga je zaznamovala obilica spornih sodniških odločitev, bi lahko topničarji zmagali z 2:1, a je Gabonec Pierre-Emerick Aubameyang v sodnikovem podaljšku zapravil strel z bele točke. Francoski vratar Hugo Lloris ga je ubranil, sodnik pa kljub temu, da je branilec gostov Jan Vertonghen stekel v kazenski prostor pred udarcem Gabonca, ni dosodil ponavljanje izvajanje najstrožje kazni.

Sportal Bohar potopil najbolj vroči poljski klub in dal misliti selektorju Keku #video

Edini Slovenec v najmočnejši angleški nogometni ligi Jon Gorenc Stanković, ki je v prejšnjem krogu odigral vseh 90 minut pri presenetljivi zmagi že odpisanega Huddersfield Towna, je bil tokat pri porazu svojega moštva na igrišču do 67. minute. Ko je odšel na klop, je bil na semaforju še izid 0:0.

Angleško prvenstvo, 29. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

18 - Agüero (Man City),
17 - Salah (Liverpool)
16 - Aubameyang (Arsenal), Kane (Tottenham)
14 - Mane (Liverpool)
...
1 - Jon Gorenc Stanković (Huddersfield)

Ne spreglejte