Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
29. 1. 2020,
22.40

Osveženo pred

4 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Natisni članek

Premier League Liverpool West Ham

Sreda, 29. 1. 2020, 22.40

4 leta, 2 meseca

ANGLEŠKO PRVENSTVO, ZAOSTALA TEKMA 18. KROGA

Liverpool se ne ustavlja

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,54

1

Liverpool, West Ham, Jordan Henderson | Liverpool je na 24 tekmah zbral že 70 točk. | Foto Reuters

Liverpool je na 24 tekmah zbral že 70 točk.

Foto: Reuters

Liverpool je na zaostali tekmi 18. kroga angleškega prvenstva v Londonu z 2:0 odpravil West Ham in tako v tej sezoni ostaja brez poraza. Tekma med prvouvrščeno in 17. ekipo premier lige bi morala biti na sporedu konec decembra, a so bili Liverpoolčani takrat na svetovnem klubskem prvenstvu, kjer so v vitrino dodali še eno trofejo. Redsi so v tej sezoni v ligi še neporaženi, na 24 tekmah so oddali le dve točki, kladiva pa se bodo še naprej borila za mesta, ki še zagotavljajo obstanek v ligi. Liverpool je z novo zmago drugouvrščenemu Manchester Cityju pobegnil na velikih 19 točk razlike.

Liverpool nadaljuje niz zmag v premier ligi, z zadnjo nad West Hamom so Redsi niz podaljšali na 15 zaporednih tekem. Na zadnjih devetih tekmah v ligi so kar osemkrat ohranili svojo mrežo nedotaknjeno. Liverpool je sicer nastopil brez Sadia Maneja, ki se je poškodoval na zadnji ligaški tekmi, težave s poškodbo pa ima tudi James Milner. Med strelce sta se vpisala Mohamed Salah, ki je zadel z bele točke, končni rezultat pa je postavil Alex Oxlaide-Chamberlain.

Na drugi strani je West Ham na zadnjih šestih medsebojnih obračunih z Liverpoolom izvlekel le točko, varovanci Davida Moyesa trenutno niso v blesteči formi. Na zadnjih desetih tekmah so zmagali le dvakrat, enkrat so remizirali. V tej sezoni so na domačih tleh osvojili le 11 točk, tako malo jih je osvojil le še Southampton. Seznam poškodovanih pri londonski ekipi je dolg. Zaradi poškodb so še vedno odsotni Ryan Fredericks, Felipe Anderson, Andriy Yarmolenko, Arthur Masuaku in Jack Wilshere, se je pa v gol na tekmi proti Liverpoolu vrnil vratar Lukasz Fabianski, a bil takoj dvakrat premagan.

Sadio Mane je zaradi poškodbe mišice manjkal na tekmi proti West Hamu. | Foto: Guliverimage/Getty Images Sadio Mane je zaradi poškodbe mišice manjkal na tekmi proti West Hamu. Foto: Guliverimage/Getty Images

Souček iz Slavie v West Ham  Souček je v tej sezoni za Slavio dosegel tri gole na 18 tekmah. Za češko reprezentanco, ki bo v zaključnem delu letošnjega evropskega prvenstva igrala v skupini z Anglijo, pa je doslej zbral 25 nastopov. | Foto: Reuters Souček je v tej sezoni za Slavio dosegel tri gole na 18 tekmah. Za češko reprezentanco, ki bo v zaključnem delu letošnjega evropskega prvenstva igrala v skupini z Anglijo, pa je doslej zbral 25 nastopov. Foto: Reuters

Pred tekmo z Liverpoolom je West Ham naznanil, da jih je okrepil češki nogometaš Tomaš Souček. Kot je sporočil njegov dosedanji klub Slavia Praga, bo njihov kapetan do konca sezone pri trenutno 17. ekipi premier lige igral kot posojen nogometaš, potem pa ga bodo Angleži odkupili, a le, če se bodo obdržali v elitni konkurenci. Posel, ki je na Češkem veljal za prestop leta, sta Slavia in West Ham danes vendarle dokončala.

Petindvajsetletni vezist Tomaš Souček se je do konca sezone za skoraj pet milijonov evrov preselil k West Hamu. Če bo ta ekipa uspešna v boju za obstanek v premier ligi, pa bosta kluba izvedla še drugi del posla - odkupna klavzula za igralca sicer znaša nekaj več kot 15 milijonov evrov. Prestop bi tako skupaj z bonusi presegel 20 milijonov evrov, s čimer bi Souček postal najdražji češki nogometaš na poti v tujino. Doslej ima rekord Tomaš Rosicky, ki se je leta 2001 iz Sparte preselil v Dortmund za 19,9 milijona evrov.

Angleško prvenstvo, 18. krog:

Lestvica:

Najboljši strelci:

17  Vardy (Leicester),
16 − Agüero (Man City),
14 − Aubameyang (Arsenal), Ings (Southampton), Rashford (Man United),
13 − Abraham (Chelsea),
12 − Salah (Liverpool), 
11 − Kane (Tottenham), Mane (Liverpool), Sterling (Man City), Pukki (Norwich), Jimenez (Wolves)
...

Ne spreglejte