Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
26. 6. 2013,
19.58

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Carlo Ancelotti Iker Casillas Jose Mourinho Real Madrid

Sreda, 26. 6. 2013, 19.58

8 let

Ancelotti prepričan: Osrečil bom navijače Reala

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Josep Guardiola je bil v središču pozornosti v ponedeljek, v sredo so luči žarele v Carla Ancelottija, italijanskega trenerja, ki bo po novem vodil Real Madrid.

Ne le nogometaši, zvezdniki letošnjega poletnega prestopnega roka so v veliki meri tudi trenerji. Jose Mourinho je bil pri Chelseaju predstavljen pred časom, v ponedeljek so pri Bayernu ustoličili Josepa Guardiolo, v sredo je bil na novinarski konferenci v Madridu v vlogi trenerja Reala predstavljen Carlo Ancelotti. Italijan, ki je nazadnje vodil PSG, je bil vse od odhoda Mourinha velika želja Reala, da si je tudi sam že nekaj časa želel na klop madridskega velikana, prav tako ni skrivnost. To je potrdil tudi tokrat. ''Zelo sem vesel, da sem končno tukaj,'' so bile prve besede, s katerimi je nastopil pred številnimi predstavniki sedme sile. V nadaljevanju vprašanj seveda ni manjkalo, nekdanji trener Milana, Juventusa in tudi Chelseaja pa je bil gostobeseden in je nanje odgovarjal suvereno.

Ni prišel kot mirovnik

''Nisem mirovnik, sem le trener, ki si v klubu, v katerem je, želi čim boljših odnosov. Mourinho je velik trener, ki ga zelo spoštujem. Vsak človek ima svoje lastnosti, zato so primerjave z njim nepotrebne. Ko bom odhajal iz Madrida, bomo lahko ugotavljali, kdo je bil boljši,'' je odgovoril na očitek, da bo moral popravljati razdejanje, ki naj bi ga v garderobi povzročil njegov predhodnik na klopi kraljevega kluba. Seveda se ni mogel izogniti niti vprašanju o ikoni kluba Ikerju Casillasu, ki je bi bil glavni kamen spotike, zaradi katerega se je Mourinhova zgodba razpletla slabo. ''Casillas je odličen vratar, ki je osvojil vse, kar se je osvojiti dalo, toda pravila nogometa so jasna – kdor si bo zaslužil, bo tudi igral,'' je Italijan postregel z diplomatskim odgovorom, a več ali manj je jasno – kapetan kluba se vrača med vratnici Reala. Bilo bi veliko presenečenje, če ne bi bilo tako.

Velika želja je deseti evropski naslov

''Real je najbolj prestižen klub na svetu, pravila igre so jasna. Moramo zmagovati in igrati atraktiven nogomet. Zgodovina kluba narekuje, da tako enostavno mora biti. Igrali bomo tako, da bodo navijači zadovoljni. Seveda si zelo želim tudi desetega naslova evropskega prvaka, na katerega Real čaka že predolgo časa. Prepričan sem, da bo sezona, ki je pred nami, navijačem prinesla obilo sreče,'' se je razgovoril o ciljih, ki si jih je zadal. ''Čutim, da imam podporo vseh v klubu. Od predsednika in naprej, pa tudi navijači so me zelo lepo sprejeli. Komaj čakam, da začnem z delom,'' je še dodal. Za konec še nekaj besed o nespornem prvem zvezdniku madridskega kluba, Cristianu Ronaldu. ''Je fantastičen nogometaš, ki že vrsto let sodi med najboljše na svetu. Presrečen sem, da ga bom lahko treniral,'' je zaključil 54-letni Italijan, ki je v preteklosti že večkrat obiskal Slovenijo. Navdušen je namreč nad Piranom, ki ga je z lepoto, mirnostjo in kulinarično ponudbo tako zelo navdušil, da si ga je že večkrat izbral za kraj, v katerem je preživel del letnega dopusta. Bo podobno ravnal tudi zdaj, ko je postal trener Reala?

Ne spreglejte