Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 4. 2011,
10.52

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Carlo Ancelotti Manchester United Chelsea

Četrtek, 7. 4. 2011, 10.52

7 let, 12 mesecev

Ancelotti jezen na sodnika (video)

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Trener Chelseaja Carlo Ancelotti je bil po prvi četrtfinalni tekmi lige prvakov doma proti Manchester Unitedu izjemno jezen na glavnega sodnika Alberta Mallenca, ker ni dosodil enajstmetrovke.

V zaključku tekme je Patrice Evra v kazenskem prostoru Man Utd zrušil vezista Chelseaja Ramiresa, a je piščalka španskega delivca pravice ostala nema. Možakar je hladno ignoriral pozive domačih navijačev in vodstva londonskega kluba. ''Jasno je bilo in vsi so videli. Problem je v tem, da v zadnji minuti ni lahko dosoditi enajstmetrovke. Moraš imati osebnost, pogum in karakter. In sodniki teh vrlin nimajo zmeraj. Ni samo glavni sodnik, ki bi to moral videti, tudi linijska sodnika in asistenti so bili na pravem mestu, da bi lahko odločili, da je bil storjen prekršek za enajstmetrovko,'' se je po tekmi pridušal Carlo Ancelotti, ki je po tekmi odšel do glavnega sodnika in mu dejal: ''Povedal sem mu, da je bil prekršek za enajstmetrovko in da bi moral piskati. Ni mi odgovoril. Sedaj moramo to pozabiti in se osredotočiti na naslednjo tekmo.''

Ferguson: Ne čutim se krivega

''Vsi so videli, kaj se je zgodilo. Lahko vidiš razločno, a najpomembnejši človek ni videl prekrška za enajstmetrovko,'' tudi ni bil zadovoljen vratar Chelseaja Petr Čech. Seveda pa so bili povsem drugače razpoloženi na strani Manchester Uniteda, ki so slavili z minimalno razliko 1:0. To je bila prva zmaga ''rdečih vragov'' v gosteh pri Chelseaju po letu 2002. ''Mislim, da je fant iz situacije potegnil maksimum. Če smo imeli srečo, smo jo imeli prvič po sedmih letih, zato se ne čutim krivega. Z mojega zornega kota je bilo '50-50','' je prekršek za 11-metrovko pokomentiral trener Manchester Uniteda Alex Ferguson. Škotski strateg se je sicer v preteklih letih čestokrat pritoževal nad odločitvami sodnikov na Stamford Bridgeu. ''Morebiti je bil prekršek za enajstmetrovko, morebiti ga ni bilo. Če oni mislijo, da je bil, bi lahko bil. A oni so se vozili na krilih sreče v preteklih letih, sedaj je prišel čas, da imamo tukaj srečo tudi mi,'' pa je povedal igralec Manchester Uniteda Rio Ferdinand.

Ne spreglejte