Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 6. 2010,
15.34

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Sreda, 23. 6. 2010, 15.34

8 let

Američani razžalostili Slovenijo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenska nogometna reprezentanca je v Port Elizabethu doživela poraz proti Angliji in se zaradi zmage ZDA proti Alžiriji v zadnjih minutah ni uspela uvrstiti v osmino finala.

90. minuta: Anglija je premagala Slovenijo in tako je bila Kekova četa odvisna od rezultata na tekmi v Pretorii, kjer je reprezentanca ZDA v zaključku tekme z zadetkom Landona Donovana premagala Alžirijo in se tako prebila v osmino finala.

90. minuta: Začel se je triminutni sodnikov dodatek. Slovenija ima ob trenutnem razpletu zagotovljeno vstopnico za osmino finala. Novakovič se je znašel v priložnosti, a je bil njegov poizkus znova zaustavljen.

89. minuta: Birsa je izvajal prosti strel z leve strani, a so bili angleški branilci vnovič uspešni.

87. minuta: Joe Cole se je znašel v protinapadu, a je bil precej s strani, zato je strel zletel čez vrata.

85. minuta: Igro ja zapustil tudi edini strelec na tekmi, Defoe, namesto njega pa je vstopil Emile Heskey. Slovenija je imela na razpolago kot, a je angleška obramba zaustavila napad.

81. minuta: Tudi Dedič se je vpisal v statistiko z rumenimi kartoni.

80. minuta: Birsa je zaradi prekrška prejel rumeni karton.

79. minuta: Namesto vezista Andraža Kirma je vstopil napadalec Tim Matavž in Slovenija ima sedaj v postavi tri izrazite napadalce.

78. minuta: Slovenija je imela preko Birse priložnost za protinapad, a so Angleži prestregli žogo.

72. minuta: Wayne Rooney je zapustil igro, v igro pa je prvič na prvenstvu vstopil Joe Cole.

68. minuta: Velike priložnosti za Slovenijo!!! Po podaji Kirma je v kazenskem prostoru najprej sprožil Novakovič, odbitek bi lahko v mrežo pospravil Dedič, a so tudi njegov strel angleški branilci blokirali, Birsa pa je z desne strani streljal mimo vrat.

65. minuta: Valter Birsa je z razdalje po daljšem času streljal na angleška vrata, a James ni imel težav z obrambo.

65. minuta: Angleži so izvajali že deveti kot, posest žoge pa je 55:45 odstotkov v njihovo korist.

62. minuta: Namesto Zlatana Ljubijankiča je v slovenski izbrani vrsti kot prvi vstopil Zlatko Dedič.

60. minuta: Angleži še naprej vršijo pritisk na slovenska vrata, slovenski nogometaši pa nikakor ne morejo zaustavljati Angležev na sredini igrišča.

58. minuta: Rooney se je sam znašel pred Handanovičem, a je slovenski čuvaj mreže žogo izbil v vratnico!

57. minuta: Barry je iz kota odlično podal na glavo Terryju, a je Handanovič z izjemnim posredovanjem žogo poslal v še en kot za Anglijo.

53. minuta: Angleži so na slovenski polovici prestregli žogo in preko Ronneyja se jim je ponudila priložnost, a se zvezdnik Manchester Uniteda na srečo ni proslavil s strelom.

50. minuta: Otočani so preko Defoa zatresli slovensko mrežo, a je bil asistent Rooney pred tem v nedovoljenem položaju, zato je nemški delivec pravice razveljavil zadetek.

48. minuta: Dinamičen začetek drugega polčasa je postregel z rumenim kartonom Johnsona.

46. minuta: Velika priložnost Angležev. Wayne Rooney je že v pri minuti nadaljevanja izvajal kot, slovenska obramba se ni pravočasno postavila in strelec prvega zadetka Defoe se je povsem sam znašel pred Hanadanovičem, a po strelu z voleja žogo poslal mimo vrat.

46. minuta: Selektorja sta v nadaljevanje poslala enaki zasedbi.

45. minuta: Konec prvega polčasa. Sodnik ni podaljšal tekme v prvem delu niti za minuto, rezultat pa je ostal 1:0 za Anglijo, ki je bila v prvem polčasu boljša in še nekajkrat zapretila slovenski obrambi. Sloveniji na roko gre izid s tekme v Pretorii, saj na tekmi med ZDA in Alžirijo ni zadetkov. Slovenska izbrana vrsta bo morala v drugem polčasu pokazati nekoliko bolj ofenzivno igro.

42. minuta: Valter Birsa je po prostem strelu s precejšnje razdalje nevarno streljal proti golu Anglije, James je imel veliko težav, a je sodnik zaradi prepovedanega položaja Novakoviča akcijo zaustavil.

41. minuta: Bojan Jokič je prvi igralec, ki je prejel rumeni karton. Prislužil si ga je po prekršku nad Johnsonom in tako ob morebitni uvrstitvi v osmino finala ne bo smel igrati na naslednji tekmi.

36. minuta: Brečko je bil še enkrat v glavni vlogi, tokrat se je izkazal z obrambnim posredovanjem, ko je žogo s prsmi odbil v kot in rešil nevarno situacijo.

34. minuta: Slovenija se je nekoliko otresla nasprotnikovega pritiska. Nad Brečkom je bil storjen prekršek, prosti strel pa je nekoliko slabše kot sicer izvajal Valter Birsa.

30. minuta: Nadaljuje se silovit pritisk Angležev. Jermain Defoe je prvi streljal proti slovenskim vratom, odbitek pa je v mrežo skorajda poslal kapetan Steven Gerrad, a je Handanovič s skrajnimi močmi zaustavil žogo.

27. minuta: Znova je težave v slovenski obrambi povzročil Milner, njegovo strel je Handanovič odbil do Lamparda, ki pa je s 16 metrov zgrešil ne povsem branjena slovenska vrata.

23. minuta: Gol za Anglijo 0:1! James Milner je z desne strani natančno podal v kazenski prostor, kjer je Jermain Defoe ušel Šulerju in s kakšnih petih metrov žogo neubranljivo poslal v slovenski gol. Slovenija je kljub prejetemu zadetku še vedno na mestu, ki zagotavljajo osmino finala.

21. minuta: Po izvajanju kota je Slovenija še enkrat več zapretila preko Cesarja, a se žoga mimo številnih nog ni odbila v gol.

20. minuta: Zlatan Ljubijankič se je znašel v lepi priložnosti, vendar je odlašal tako s podajo Milivoju Novakoviču kot tudi s strelom, tako da je na koncu angleški branilec blokiral njegov strel in žogo posla v kot.

14. minuta: Radosavljevič je na sredini igrišča podrl Wayna Rooneyja, Frank Lampard pa je s 35 metrov nevarno poskusil, a je žogo zaustavil Samir Handanovič.

12. minuta: Anglija še ni ogrozila slovenskih vrat, Slovenija pa se je kot kaže taktično vrhunsko lotila tekme.

10. minuta: Bojan Jokič je nevarno podajo z leve strani izbil v prvi kot za Angleže.

9. minuta: Gareth Berry je nad Radosavljevičem storil oster prekršek, a se sodnik Wolfgang Stark ni odločil za kazen.

7. minuta: Prvi strel proti golu Slovenije. Valter Birsa je prejel žogo na sredini igrišča in odlično potegnil proti sredini, a je njegov poizkus z 20 metrov David James ujel.

7. minuta: Novakovič je prestregel žogo na polovici Angležev in odprla se je priložnost za protinapad, vendar je slabo podal.

2. minuta: Slovenci in Angleži so srečanje pričakovano začeli zelo borbeno, kakšni priložnosti pa še ni bilo. Na začetku velja izpostaviti le nekaj manjših prekrškov Glena Johnsona.

1. minuta: Kar se tiče slovenske postave, je Matjaž Kek kljub težavi s poškodbo reber v začetno enajsterico uvrstil tudi Marka Šulerja. Začetna postava je tako enaka z minule tekme proti Američanom. Precej sprememb je v enajsterici Angležev, novinci glede na tekmo z Alžirijo pa so Matthew Upson, James Milner in Jermain Defoe. Vreme je sončno in nekoliko vetrovno, temperatura pa kaže okrog 20 stopinj Celzija.

1. minuta: Slovenija se je v tekmo z Anglijo podala kot vodilna reprezentanca s štirimi točkami v skupini C. Anglija je z dvema točkama na tretjem mestu, enako število točk, vendar boljšo gol razliko pa ima ZDA. Slovenska reprezentanca bi se v drugi del prvenstva uvrstila že z remijem ali celo s porazom, seveda, če bo remi tudi na tekmi v Pretorii. Ali pa Slovenija doživi najbolj tesen poraz v dvoboju z Angleži (le z enim zadetkom), Alžirci pa bi na drugi tekmi z najmanjšo možno razliko ugnali ZDA.

Ne spreglejte